Play-offs HK (H): Amsterdam dwingt derde duel af tegen Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Amsterdam dwingt derde duel af tegen Kampong

De strijd om de landstitel krijgt een derde en beslissende wedstrijd. Amsterdam won zaterdag in Utrecht het tweede duel in de finale van de play-offs met 2-1, nadat Kampong vorige week in Amsterdam na het nemen van shoot-outs een 1-0 voorsprong had genomen in de best-of-three. Het was de eerste nederlaag van Kampong dit seizoen.

Amsterdam begon prima aan het duel in Utrecht. De ploeg schoot uit de startblokken en in een hoog tempo gingen de Amsterdammers op zoek naar het openingsdoelpunt. En dat kwam ook snel. Mirco Pruyser knalde na drie minuten met de backhand de bal achter doelman David Harte.

Gelijkmaker

Kampong had het in die fase moeilijk, maar kwam zes minuten later wel op gelijke hoogte. Bjorn Kellerman rondde een demarrage met een verwoestend schot af. De gelijkmaker kwam een beetje uit het niets, maar zorgde er wel voor dat de Amsterdamse storm ging liggen.

Er kwam wat meer evenwicht in het duel, maar vlak voor rust was het opnieuw Pruyser die scoorde. Fergus Kavanagh bediende de spits, die net even de ruimte kreeg van de Utrechtse verdediging om met zijn backhand opnieuw keeper Harte in de verre hoek te passeren.

Kampong zet Amsterdam onder druk

Na rust kreeg Amsterdam liefst vijf strafcorners op rij. De ploeg slaagde er echter niet in om de marge met Kampong te vergroten. Hierdoor bleven de Utrechters in leven en de titelverdediger zette Amsterdam onder druk.

Keeper Jan de Wijkerslooth bleek echter een onneembare horde voor Kampong. Met een aantal schitterende reddingen hield hij onder meer Kellerman, Lars Balk en Jip Janssen van het scoren af. In de slotfase wisselde Kampong Harte in voor een extra veldspeler. Het resulteerde in nog twee strafcorners, maar Martijn Havenga wist de gelijkmaker niet te forceren.

Kampong-Amsterdam 1-2 (1-2)

3.Mirco Pruyser
9.Bjorn Kellerman 1-1
30.Mirco Pruyser 1-2

Reageer