Play-offs HK (H): Kampong in derde duel langs Bloemendaal

De finale om de landstitel gaat tussen Rotterdam en Kampong. De Utrechtse formatie was zondag in het derde en beslissende wedstrijd met 2-0 te sterk voor Bloemendaal.

Kampong dwong het beslissingsduel af door zaterdag op ‘t Kopje met 3-2 te winnen. De winst kwam pas in het slotminuut tot stand. Martijn Havenga hield het hoofd koel en pushte de strafcorner binnen. Het eerste duel was woensdag met dezelfde cijfers gewonnen door Bloemendaal.

Spanning

Opnieuw was het spannend en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Ondanks de eerdere inspanningen ontspon er zich een open wedstrijd. De eerste kansen waren voor Bloemendaal. Na twee mogelijkheden voor Florian Fuchs kregen de Mussen de eerste strafcorner van de wedstrijd, meteen gevolgd door de tweede corner. Kampong-doelman David Harte liet zich echter niet verschalken.

Daarna namen de ploegen wat gas terug, maar in de slotfase van de eerste helft kwam Kampong meer in de vijandelijke cirkel. Een schot van Bjorn Kellerman werd gered door Jaap Stockmann en ook een corner van Jip Janssen trof geen doel. Het bleef echter wel oppassen voor de Utrechtse formatie. Thierry Brinkman mocht tot twee keer toe aanleggen, maar vond Harte op zijn weg. Daarna kon Daniël Aarts niet vol uithalen. Het betekende een 0-0 ruststand.

De Wijn nauwelijks te passeren

In de tweede helft slaagde Bloemendaal er niet in een gaatje te vinden in de defensie van Kampong. Met name Sander de Wijn was nauwelijks te passeren en was het toonbeeld van de onverzettelijkheid van de Utrechtse ploeg.

Een slecht uitgevoerde corner van Bloemendaal leidde de openingstreffer van Kampong in. De derde strafcorner werd slecht gestopt, waarna Brinkman de bal hoog over schoot. Met een scoop werd vervolgens de bal naar voren gespeeld. Constantijn Jonker pikte de bal op en bediende Kellerman die de 0-1 aantekende.

Op zoek naar gelijkspeler

Bloemendaal ging op zoek naar de gelijkmaker. Het publiek juichte toen het dacht dat Tim Jenniskens scoorde, maar de bal belandde via Harte in het net achter het doel. Ook stond de Ierse sluitpost op de goede plaats toen Wouter Jolie, die samen met Rogier Hofman zijn laatste wedstrijd speelde, aanlegde voor de vierde en laatste Bloemendaalse corner.

Vanwege de aanvallende intenties van Bloemendaal kwam er meer ruimte voor Kampong. In de slotfase profiteerden de Utrechters van de risico’s van de Mussen. Robbert Kemperman besliste het duel door een uitbraak met de backhand doeltreffend af te ronden.

Finale

De Utrechters spelen woensdag het eerste duel in de finale thuis tegen Rotterdam. De tweede en mogelijk derde wedstrijd worden in Rotterdam afgewerkt.

Bloemendaal-Kampong 0-2
0-1 Bjorn Kellerman
0-2 Robbert Kemperman

Comments (21)

 1. Flopenteun wat is daar gebeurd in Bloemendaal??? Het hele seizoen nummer 1 in de competitie maar nu wel uit de play-offs??

 2. Hè, Bdaal eraf?!!?
  Wat een teleurstelling moet dit op het Kopje zijn.
  Ff goed evalueren.

 3. Floppieenteun

  Wat is er gebeurd? Niet de juiste vorm op het juiste moment. En niet sterk genoeg in de breedte. In de hoofdklasse zijn 5 a 6 ploegen aan elkaar gewaagd. In de play-off’s kan dus de nummer 4 van de nummer 1 winnen. Anders dan bv. in de tijd van o.a. de Nooijer (5 titels achter elkaar). Dat Bloemendaal was op voorhand al duidelijk het sterkste team van de hoofdklasse.

 4. @floppieenteun, maar aan het begin en halverwege het seizoen zei je nog dat ze met dit team alles konden en moesten winnen???!

 5. @floppie toch, wat is dit nu, paar ton uitgegeven aan een hoop buitenlandse passanten + een peperdure coach en nu dit? en dan ook nog zeggen dat ze in de breedte te kort komen, haha, dus dan moeten ze nog een paar buitenlanders erbij kopen volgend jaar. maar wees niet ongerust, van de heuvel zorgt wel dat floppie zijn portemonnee trekt en er nog meer euro’s tegen aan smijt….

 6. €valuatie is het $leutelwoord. Wat denk j¥ ƒloppieenteun?

 7. Welke buitenlander halen? Gaan allemaal terug in verband met WK. Fuchs niet gezien tijdens Play-off. Daar haal je hem voor. tegen kleintjes scoren kunnen er een hele hoop. Knap van Kpong trouwens. Zo terug komen na een slechte start. Teken van een enorme mentaliteit daar en dat mist Bdaal een beetje. Te flegmatiek allemaal

 8. Liefhebber

  Tja, wat ging er mis bij ons op ‘t Kopje.
  (my 2 cents)

  Een top eerste seizoenshelft waarin alles werd gewonnen. Waar de meeste andere topploegen nog zoekende waren klopte het vanaf dag 1 bij ons Bloemendaal. Bij vlagen werd er sprankelend gespeeld met als grote aanjager hiervan Beale.

  Richting de play offs werd het moeizamer en moeizamer. Eigenlijk al vanaf de HIL. Govers die steeds verder wegzakt tot een bedenkelijk niveau aan toe, Beale speelt niet meer zo sprankelend als voorheen, Stockbroekx die steeds wel van heel ver moet komen vanaf rechtsachter. Fuchs laat nog steeds regelmatig zien wat hij kan maar heeft wel erg weinig ondersteuning voorin. De oplossing wordt gezocht in de belangrijke spelers steeds meer minuten laten maken en dat komt de breedte van de ploeg niet ten goede. Jongens die de afgelopen jaren hadden moeten doorgroeien kunnen veelal de laatste stap niet maken en het knaagt aan hun zelfvertrouwen. Dan kom je te staan tegen een ploeg die is opgestaan uit de dood.Je wint dan wel relatief gemakkelijk de eerste pot maar bij Kampong zijn dit jaar al regelmatig wat harde gesprekken gevoerd en ook nu herpakken ze zich weer. En uiteindelijk verlies je terecht op vechtlust en pure wilskracht. Kenmerkend afgelopen zondag was de lichaamstaal bij het inspelen van zowel Kampong als Bloemendaal…als iemand die beelden heeft, check dat maar eens.

  Wat ons rest is wonden likken, evalueren en op naar volgend seizoen voor zover we daar al niet mee bezig waren.

  gr L

 9. Deltaaaa

  Ja, het is erg zonde dat het zover heeft moeten komen. Bloemendaal heeft te vroeg gepiekt en de toppers hebben het af laten weten in de 2e helft. Heeft ook met karakter te maken: als je 3 keer van Kampong op rij in eigen huis verliest is er iets mis…

  Waarom zit Blake Govers 4 minuten voor tijd op de bank als er nog een SC genomen wordt… Op deze manier geef je het ook zelf weg.

 10. Topcoach!

  Tsja, vechthockey heeft gewonnen…Een finale tussen Kampong en Rotterdam, eentje die niemand verwacht had. Denk dat de KNHB wel blij is, willen meer fysiek, kracht en vechthockey om internationaal weer mee te kunnen doen. Beetje heen en weer flatsen, zsm naar voren counteren, cornertje halen en verdedigend snoeihard het duel in. Geen reet aan, maar wel effectief…Leuk voor hockeycompetitie dat het niet de verwachte finale is, maar of het de mooiste is zal komende week blijken. En persoonlijk gun ik het dan Rotterdam het meeste, best knap van Manenschijn om met nieuw gevormde ploeg in de finale te staan.

 11. Inderdaad .ook ik hoop dat Rotterdam de titel grijpt. Fantastisch hoe Hertzberger heeft laten zien dat hij nog steeds een fantastische spits is maar ook een goed leider in het veld.

 12. @lol @£O£ @Teun Ik vind het altijd zo grappig hoe er over geld gesproken word en hoe Bloemendaal de successen “koopt”. Jaloezie much? En ook zo gelukzalig het erin wrijven wanneer het mis gaat. Grote jongens hoor..
  Persooonlijk vind ik dat hockeyers over het algemeen ondergewaardeerd worden in de sportwereld. De commitment en passie die deze jongens voor hun sport tonen op de succesvolle en minder succesvolle momenten, enorme aantal uren in de sportschool en op het hockeyveld, weken aan een stuk weg bij hun familie. Als je het mij vraagt is Bloemendaal de enige club die de coach en de jongens naar waarde schat en ze daar ook naar betaald. Good for them! Misschien moeten jullie eens op zoek naar een goede sponsor ipv anderen iets misgunnen en als kinderen reageren. Bedenk goed wat je met je laatste rolo doet!

 13. @Goal, jij begrijpt de kritiek dus echt niet….het gaat erom dat Bl’daal de koopclub bij uitstek is, ga ze maar eens tellen al die passanten op die club daar. Dat is echt minder bij clubs als Kampong en adam, waar ze al heel lang met een bepaalde basis spelen.. ze geven veruit meeste geld uit…dus dan moet je niet gaan lopen piepen als je kritiek krijgt als je niet wint. beter stil zitten als je geschoren wordt!!…en volgend jr ff goed de poeplap trekken, want anders wordt het weer niks….

 14. @goal, eens met @hansie. Landschap in hockey is veranderd.Clubs in grote steden hebben meer sponsor exposure dan clubs als Bdaal, HGC en Laren. In het verleden was er nog een gulle bank die het deed voor hun vriendjes uit de raad van bestuur maar dat is niet meer. De 3 clubs kunnen het alleen nog bolwerken met geld van privé personen die het leuk voor de club en vooral voor hun zelf vinden. Vrees uiteindelijk voor Bdaal dat het straks niet meer te financieren is en HGC en Laren achteraan gaan. Zolang de mooie scheidinkjes betalen speel je in top 6, ander val je er van af. Clubs met veel jeugd wat veteranen teams en bijna geen senioren. Moeizame en verkeerde mix.

 15. Topcoach!

  @Bosuil, je maakt nogal een statement in je comment. Denk je echt dat Bloemendaal geen bestaansrecht meer heeft aangezien de club door prive personen wordt gefinancierd? Ik weet niet in welk bos jij leeft, maar volgens zijn die tijden echt wel voorbij. Geen ALV accepteert het meer als er geen solide beleid is dat ondersteund wordt door longterm commitments vanuit (bedrijfs)sponsoren. Tijden dat gaten in de begroting moesten worden gedicht door prive sponsors zijn volgens mij wel voorbij. En waar gaat het nu over, Bloemendaal wordt eerste in reguliere competitie, verliest halve finale Play-offs en zou nu HGC en Laren achterna gaan?

 16. @Hansie Ik begrijp de kritiek inderdaad niet. Waarom is het een probleem dat Bloemendaal spelers haalt en ze goed betaald? Tonnen uitgeven aan hockey is in mijn boek juist goed, hockeyers verdienen het is mijn punt. Bloemendaal heeft ook al jaren een sterke vaste kern van spelers die trouw blijven aan de club en jeugd spelers die mee doen met het eerste team. Ja het word ieder jaar aangesterkt met buitenlanders dus..? Reid-Ross, Kavanaugh, Harte, Egerton, etc zijn ook erg bepalend voor hun clubs? De “dure coach” opmerking begrijp ik ook niet, vd Heuvel heeft heus niet gratis voor OZ gewerkt en heeft geschiedenis bij Bloemendaal. Ik heb trouwens ook met geen woord gerept over andere clubs, de kritiek hierboven komt over als afgunst en daardoor reageerde ik met; “regel het zelf beter voor jullie spelers” (geen idee voor welke club jullie spreken)
  Stel Bloemendaal heeft geen geld meer en verliest alles volgend jaar, doen jullie dan een dansje? Dat vind ik gewoon erg jammer..

 17. Jaloezie

  Haha dat jaloerse misgunnen van enkele hier is lachwekkend. Niemand die hier Kampong een compliment geeft, ze zeuren alleen op B’daal. Hilarisch dat je dan in de finale staat en toch bezig bent met een andere club 😉

 18. Floppieenteun

  @Liefhebber, ijzersterk verhaal. Je hebt duidelijk verstand van zaken (insider?). Denk helaas alleen wel dat er geen andere oplossing is/was dan de belangrijke spelers veel minuten te laten maken. Met Stockmann, Jolie, Jenniskens, Schuurman, Beale, Hofman, Stockbroekx, T. Brinkman, Bovendeert en Fuchs heeft Bloemendaal 10 prima spelers. De rest is van een ander niveau. Beekmans en zeker J. Brinkman zijn naar mijn idee wel grote talenten die kansen blijven verdienen (al zijn ze nog niet zo goed als bovenstaande spelers). Keilholz kan ik niet over oordelen. Hij heeft namelijk als reserve keeper niet gespeeld dit seizoen. De rest van de selectie: de Groot, Martens, Govers, Aarts en v/d Drift zijn simpelweg niet goed genoeg en voegen eigenlijk weinig toe. Van Aarts en v/d Drift kan je nog zeggen dat ze in de toekomst misschien iets toe gaan voegen, al moet ik dat eerst nog zien. Samen met de Nooijer en Kessing (die ook op de lijst van 20 spelers voor dit seizoen staan) heb je dan 7 spelers die niet goed genoeg zijn of niet inzetbaar zijn voor Heren 1. Bovendeert was bovendien bijna het gehele seizoen geblesseerd. Conclusie: met 9 goede spelers, 1 a 2 talenten en een reservekeeper is er geen garantie dat je in de huidige hoofdklasse kampioen wordt. Daar moet de selectie breder voor zijn (meer spelers van gelijkwaardig niveau). En Kampong trouwens gefeliciteerd. Mooie club en verdiend de finale gehaald. En Bloemendaal heeft volgend seizoen, na het vertrek van: Beale, Jolie en Hofman, nog maar 7 topspelers over. En wat doen Stockmann en Jenniskens dit of volgend seizoen? Er zal in ieder geval een hoop moeten gebeuren bij Bloemendaal, dat lijkt me wel duidelijk.

 19. Liefhebber

  @floppieteun… bij een familieclub as Bloemendaal is toch bijna iedereen een insider hahahaha. Ik zie H1 al jaren regelmatig spelen en vele sterren/jeugdspelers/tegenvallers/verrassingen zien komen en gaan. Van mij mag er we iets meer jeugd doorbreken maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jappie doet het prima en zal de komende seizoenen denk ik doorgroeien maar de rest van de “talenten” zie ik te weinig progressie maken.

  gr L

 20. Floppieenteun

  @Liefhebber, da’s waar :-). Van mij mag er ook meer jeugd doorbreken. Wordt inderdaad wel een lastig verhaal (geef v. Dijk wel een goede kans). Verbaas me er bij Bloemendaal over dat super aankopen (recent bv. v/d Heuvel, Fuchs, Brinkman, Beale, Stockbroekx en toch ook wel Singh) afgewisseld worden met aankopen waar je eigenlijk van te voren al weet dat het niets gaat worden (o.a. de Groot, S. Jolie, Ford, Swaen?). Hoop ook dat Xavi Lleonart een echte versterking is, vraag het me echt af. Haal alleen de absolute topspelers die gelijkwaardig zijn aan mijn eerder genoemde lijst van 10 spelers. En als dat om wat voor reden ook niet mogelijk is, laat dan je meest talentvolle (eigen) jeugd doorstromen en draag naar buiten uit dat je de komende jaren niet voor de landstitel gaat spelen. Een nieuw top elftal bouwen heeft dan de prioriteit.

 21. Mijn verwachting is ook dat Bloemendaal, Laren en HGC achterna gaat. Langzaamaan neemt de aantrekkingskracht af. De duiventil van buitenlanders, het wegblijven van echte Nederlandse toppers en spelers die vereenzelvigd worden met Bloemendaal zijn daarvan de oorzaak. Als de geldstromen dan ook een keer niet meer komen van de particulieren, dan is het budget vanuit sponsoring te matig om te wedijveren met een aantal andere clubs.
  Overigens gaat het steeds beter met de economie en zie ik die particulieren daardoor voorlopig wel doorkomen, zo ook de sponsors die makkelijker zullen toehappen.

Reageer

Contact Us