Play-offs HK (H): Kampong pakt titel na shoot-outs

Na 32 jaar heeft Kampong weer de landstitel veroverd. De Utrechters wonnen zaterdag in Rotterdam ook het tweede finaleduel in de best-of-three na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2.

Kampong was naar Rotterdam afgereisd met een overwinning van het eerste duel in de tas. De Utrechters beslisten afgelopen woensdag die wedstrijd na het nemen van shoot-outs, nadat het duel in 1-1 was geëindigd.

Shoot-outs in eerste duel

De Rotterdammers waren in het eerste duel op voorsprong gekomen na een individuele actie van Jeroen Hertzberger, maar vlak voor tijd maakte Martijn Havenga gelijk uit een strafcorner. De shoot-outs waren spannend en bij de 18de poging viel de beslissing in de serie en zette Bjorn Kellerman Kampong op een 1-0 voorsprong in de best-of-three.

Voor Rotterdam was de opdracht na woensdag duidelijk: winnen om zodoende een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen. Met 4500 toeschouwers op de tribune aan de Hazelaarweg was de rook van het vuurwerk na de opkomst van beide ploegen nog maar nauwelijks weggetrokken of Kampong stond al op een 0-1 voorsprong.

Snelle goals

Martijn Havenga vond Bjorn Kellerman in de cirkel die met de backhand doelman Berend van Eldonk kansloos liet. Zes minuten later was het alweer gelijk. In de stromende regen tipte Seve van Ass de bal achter David Harte.

Nadat beide ploegen kleine kansjes hadden gekregen, Paul Melkert schoot voorlangs voor Rotterdam en de inzet van Quirijn Caspers werd door Van Eldonk verwerkt tot lange corner, kregen de Rotterdammers de eerste strafcorner van de wedstrijd.

Strafbal

Nadat De Wijn was weggestuurd wegens te vroeg uitlopen, kwam de bal via een variant op het lichaam van een Kampong-speler terecht: strafbal. De aangevraagde videoreferral ondersteunde de scheidsrechter in zijn beslissing.

Jeroen Hertzberger nam plaats achter de bal, maar zag zijn inzet gestopt door David Harte, die naar de linkerhoek dook.

Einde eerste helft

Daarna waren de kansen schaars. Kellerman verscheen nog een keer voor Van Eldonk, die de bal tot lange corner verwerkte. Rotterdam kreeg in de slotfase nog een strafcorner. De inzet werd eruit gelopen door de Kampong-verdediging. In de slotseconden wilde Hertzberger nog aanleggen voor een schot. Hij werd echter in de weggelopen door teamgenoot Simon Egerton.

Net als in de eerste helft kwam Kampong ook in de tweede helft snel op voorsprong. Een voorzet van Jip Janssen werd door Constantijn Jonker binnengeslagen. Daarna mocht Rotterdam de handen dichtknijpen dat de stand niet snel na de 1-2 verder opliep.

Bal op paal

Van Eldonk bracht redding op een inzet van Pepijn Luijkx. Even later was de keeper van Rotterdam kansloos, maar zag hij de bal van Kellerman via de binnenkant van de paal weer het veld in rollen. Ook de eerste corner van Kampong leverde niets op. De push van Havenga belandde naast het doel.

Rotterdam pakte het spel daarna weer op. Hertzberger was dichtbij een gelijkmaker. De aanvoerder kon de bal na de actie van Jochem Bakker niet in het doel tippen.

Gelijkmaker

Een paar minuten later kon Hertzberger alsnog de armen in de lucht steken. Jasper Luijkx verspeelde de bal op de achterlijn, waarna Hertzberger vrij stond en Harte kansloos liet. Op dat moment stond Kampong met een man minder na een groene kaart van Sjoerd de Wert.

Jonker was dichtbij zijn tweede treffer. Tot zijn eigen verbazing tikte de aanvaller de bal uit een voorzet van Havenga naast de verkeerde kant van de paal.

Rotterdamse kansen

Ook Rotterdam kreeg in de slotfase nog twee kansen. Een schot van Diede van Puffelen werd door Harte met de handschoen naar de zijkant verwerkt en een corner werd door de Kampong-verdediging onschadelijk gemaakt.

Net als afgelopen woensdag moesten shoot-outs de beslissing brengen. Nadat Jochem Bakker zijn inzet via Harte over het doel zag gaan, kon Jonker Kampong de titel bezorgen. De aanvaller schoot echter naast, waarna Harte zijn waarde voor de Utrechters bewees door Harry Martin zo ver naar de zijkant te dwingen dat de bal in het zijnet belandde.

Rotterdam-Kampong 2-2 Kampong wint na shoot-outs 4-3
0-1 Bjorn Kellerman
1-1 Seve van Ass
1-2 Constantijn Jonker
2-2 Jeroen Hertzberger

Comments (2)

  1. Kampong gefeliciteerd. Vind dat direct shootouts zonder verlenging wel een beetje suf. waarom niet 2 keer 7.5 minuten verlengen? Dan is het iets minder een loterij.

    Mooi jaar voor Rotterdam geweest. Ben alleen benieuwd hoeveel engelsen er terug gaan en wat er voor in de plaats komt. Wel mooi om te zien dat de jongelingen, en dan vooral Van Dam aanhaken.

  2. Calimero

    Kampong van harte gefeliciteerd!

Reageer

Contact Us