Play-offs HK (H): Kampong thuis onderuit tegen Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Kampong thuis onderuit tegen Bloemendaal

Bloemendaal is nog een overwinning verwijderd van het bereiken van de finale van de play-offs. De Mussen wonnen woensdagavond in Utrecht met 3-2 van Kampong. Thierry Brinkman deed met de winnende treffer zijn oude ploeg pijn.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de play-offs was in 2015. In dat jaar was Kampong na drie duels de sterkste. Recent wonnen de Utrechters op ’t Kopje met 3-1, nadat Bloemendaal eerder dit seizoen in Utrecht had gewonnen (1-2). En ook dit keer stapten de Mussen als overwinnaar van het veld.
In een uitverkocht huis zagen 2600 toeschouwers een spannende wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Bij rust was het 1-1, maar Bloemendaal had verzuimd afstand te nemen van Kampong.

Kansen voor Florian Fuchs

De Mussen hadden in de eerste helft de betere kansen. Florian Fuchs kreeg twee vrije schietkansen. Bij de eerste mogelijkheid leek de Duitser te schrikken van de vrijheid die hij had en sloeg de bal over het doel van David Harte.

Even later liep Fuchs alleen op de doelman af. Hij omspeelde Harte, maar de Ierse sluitpost dwong de aanvaller naar de buitenkant. De backhand belandde uiteindelijk maar net tegen de zijkant van het doel. Op dat moment leidde Bloemendaal met 1-0, dankzij Tim Jenniskens die de bal in de verre hoek sloeg.

Openingstreffer Bloemendaal

De verdediger was het eindpunt van een aanval, die begon met een corner van Bloemendaal. De push van Blake Govers stroopte en werd weggewerkt. Het gevaar was echter niet geweken. Kampong kon de bal niet uit de verdediging krijgen, waarna Bloemendaal weer in balbezit kwam en de openingstreffer scoorde.

Kampong kon aanvallend niet echt een vuist maken, maar ging effectief met de kansen om. Nadat een harde voorzet van Jasper Luijkx niet door Philip Meulenbroek van richting kon worden veranderd, maakte Martijn Havenga gelijk uit een strafcorner. De bal ging via de lijnstopper langs doelman Jaap Stockmann.

Martijn Havenga zet Kampong op voorsprong

Havenga zette in de tweede helft Kampong op voorsprong. De Utrechters waren scherp en fel uit de kleedkamer gekomen en zetten Bloemendaal onder druk. Sander de Wijn bereikte met zijn pass Robbert Kemperman. De aanvaller werd dermate geblokkeerd waarna Kampong een strafcorner kreeg toegewezen, die via een verdedigende stick in het doel verdween.

De voorsprong was van korte duur. Blake Govers zette goed door in de cirkel van Kampong. De Australiër leed in eerste instantie balverlies, heroverde de bal en vond de vrijstaande Jasper Brinkman: 2-2.

Balverlies leidt nederlaag in

De winnende treffer werd ingeleid door balverlies van Kampong op het middenveld. Daniel Beale stoomde op en vond Brinkman, die Harte verschalkte door de bal tussen de benen van de Ier te tikken.

Met nog een kwartier op de klok zette Kampong nog een keer aan. Uiteindelijk werd Harte ook naar de kant gehad voor een extra veldspeler. Het offensief leverde een corner op, maar de inzet van Jip Janssen werd er goed uitgelopen door de verdediging.

Kampong-Bloemendaal 2-3 (1-1)
0-1 Tim Jenniskens
1-1 Martijn Havenga (sc)
2-1 Martijn Havenga (sc)
2-2 Jasper Brinkman
3-2 Thierry Brinkman

Reageer