Play-offs HK (H): Kampong wint eerste finaleduel van Rotterdam

Kampong is nog maar één overwinning verwijderd van de landstitel. De Utrechters waren woensdag voor eigen publiek in het eerste finaleduel te sterk voor Rotterdam. Na de reguliere speeltijd stond de stand van 1-1 op het bord. Shoot-outs brachten de beslissing en daarin was Kampong net iets beter: 5-4.

Beide ploegen hadden in de halve eindstrijd drie duels nodig om de finale te bereiken. Kampong rekende af met Bloemendaal, de nummer één van de reguliere competitie. Na de nederlaag in het eerste duel wonnen de Utrechters vervolgens twee keer op ’t Kopje om na 2015, waarin werd verloren van Oranje Zwart, opnieuw de finale te halen.

Landstitel

De Rotterdammers schakelden na een thuis- en een uitzege Amsterdam uit op weg naar hun derde finale. Na verlies in 2012 tegen Amsterdam veroverde de ploeg een jaar later wel de landstitel ten koste van Oranje Zwart.

Voor het eerste finaleduel waren de tribunes aan de Laan van Maarschalkerweerd opnieuw flink gevuld. Na een volle bak tegen Bloemendaal, 2500 toeschouwers, was voor de wedstrijd tegen Rotterdam de capaciteit zelfs opgeschroefd naar 3500.

Kansen schaars

In een uitverkocht huis onder de warme avondzon waren de kansen in de eerste helft schaars. Bjorn Kellerman zag zijn schot voorlangs gaan en een strafcorner van Jeroen Hertzberger werd van de lijn gehaald.

Het fysieke contact werd niet geschuwd. Sebas Molkenboer moest met een bebloed hoofd naar de kant. Sjoerd Gerretsen greep naar de ribben en maakte het gebaar van een elleboog na een botsing met Jasper Luijkx en Sander de Wijn bleef even liggen na contact met een tegenstander.

Meer kansen

In de tweede helft waren er meer kansen en die kansen werden ook groter. Na een actie van Constantijn Jonker op de achterlijn schoot Erik Bouwens de bal naast. Daarna schoot Jonker zelf de bal voorlangs na een pass van Kellerman.

Ook Rotterdam meldde zich in de cirkel van Kampong. Een strafcorner van Seve van Ass werd gered door keeper David Harte. Even later voorkwam de Ierse sluitpost dat Thijs van Dam na een uitbraak de score zou openen.

Rotterdam op voorsprong

Nadat Quirijn Caspers oog in oog met doelman Berend van Eldonk niet tot scoren kwam, nam Rotterdam met nog negen minuten op de klok de leiding. Jeroen Hertzberger kreeg net dat beetje ruimte, waardoor hij een actie kon maken en na een pirouette Harte kansloos liet.

De shoot-outs leken afgewend, maar zoals vaker dit seizoen richtte Kampong zich op. En opnieuw was daar Martijn Havenga. De verdediger verzilverde de eerste Utrechtse corner van het duel waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen.

Kellerman beslist shoot-out

In de shoot-outs kwam Kampong tot twee keer toe op achterstand. De Utrechters mochten ook twee strafballen nemen, die beide werden benut door Havenga. Uiteindelijk zette Harte zijn ploeg op matchpoint door de bal van de stick van Polkamp te plukken, waarna Kellerman met de 18de shoot-out Kampong naar de overwinning schoot.

Kampong-Rotterdam 1-1 Kampong wint na shoot-outs 5-4
0-1 Jeroen Hertzberger
1-1 Martijn Havenga (sc)

Reageer

Contact Us