Play-offs HK (H): Rotterdam naar finale ten koste van Amsterdam

Rotterdam heeft zich ten koste van Amsterdam geplaatst voor de finale om de landstitel. De Rotterdammers wonnen zondag in Amsterdam de derde en beslissende wedstrijd met 3-2.

Het duel was noodzakelijk, omdat Amsterdam zaterdag de stand in de best-of-three gelijk had getrokken met een 2-1 zege, nadat de eerste wedstrijd een prooi was geworden voor Rotterdam (2-0).

Openingsdoelpunt

De Rotterdammers kwamen in het derde duel al na een kwartier op voorsprong. Een voorzet van Jeroen Hertzberger werd door Simon Egerton achter doelman Jan de Wijkerslooth getipt. Tot aan de rust werd niet meer gescoord. Robert Tigges, die volgend seizoen aan de slag gaat als assistent-coach bij de dames van Amsterdam, tekende een kwartier voor het eindsignaal voor de gelijkmaker.

Een minuut daarvoor was een tweede treffer van Rotterdam afgekeurd. Een uitbraak werd door Hertzberger doeltreffend afgerond, maar de scheidsrechter constateerde shadow van Thijs van Dam. In de eerste helft werd Amsterdam een strafbal onthouden, nadat een inzet van Mirco Pruyser tegen het been van Hidde Turkstra kwam.

In de slotfase

Net als in het tweede duel viel de beslissing tussen beide ploegen in de slotfase. Een strafcorner van Rotterdam kwam op het been van Justin Reid-Ross, waarna de toegekende strafbal werd benut door Hertzberger. Drie minuten later stond de 1-3 op het bord.

Van Dam snoepte de bal af van Valentin Verga en speelde hem af aan Seve van Ass. Van Ass begon aan een indrukwekkende solo, gaf de bal aan Hertzberger die vervolgens Melkert bediende.

Spanning

Het duel leek beslist, maar de spanning kwam terug in het duel. Amsterdam kreeg een strafcorner. De variant via Tigges werd gekeerd door keeper Berend van Eldonk, maar de rebound was voor Pruyser (2-3). De Amsterdammers zetten nog wel aan, maar er was te weinig tijd om nog shoot-outs af te dwingen.

Rotterdam kan zich opmaken voor de derde finale. In 2012 werd de eindstrijd verloren van Amsterdam. Een jaar later pakten de Rotterdammers de titel dankzij winst op Oranje Zwart. Aanstaande woensdag staat in Utrecht het eerste finaleduel met Kampong op het programma. Door de nederlaag van Bloemendaal zijn Rotterdam en Kampong verzekerd van een EHL-ticket.

Amsterdam-Rotterdam 2-3
0-1 Simon Egerton
1-1 Robert Tigges
1-2 Jeroen Hertzberger (sb)
1-3 Paul Melkert
2-3 Mirco Pruyser (sc)

Comments (7)

  1. Wat een erbarmelijk slecht en tendentieus commentaar vandaag. De gehele tweede helft insinuaties naar Jonas van ‘t Hek over spanning, compenseren, niet in de wedstrijd zitten, etc. Ik kon op de beelden niet zien of de situatie in de 1e helft wel of geen strafbal was, maar om de overduidelijke (en oliedomme) shadow bij de 2-tegen-1 situatie in de tweede helft als “compensatie” af te doen is echt beneden alle peil.

  2. Stick, Kooke is inderdaad een idioot die de ballen verstand van hockey en/of arbitrage heeft. Echter de zogenaamde “shadow” was zeker niet helder gefloten noch een juiste beslissing. Die strafbal ervoor ook al niet lekker net als wat te lieve reacties op spelers. Niet z’n dag, kan gebeuren, maar niet best over de gehele breedte. Van Bunge duidelijk de beste scheidsrechter die de KNHB tot haar beschikking heeft.

  3. 100% strafbal, had Van Bunge ook kunnen zien, daarna dubieuze strafbal bij corner en die shadow was compensatie maar had helemaal nooit mogen voorkomen omdat de bal door Leijs met de stick wordt onderschept en heel Amsterdam naar voren loopt maar deze 2 het weer eens niet zagen. Zou echt een schande zijn als van ‘t hek een finale zou krijgen.

  4. @Stick. Blind of zo? Als hij het 2e doelpunt van R’dam goedkeurt zegt niemand er wat van. Gewoon gezocht. Is trouwens niet de eerst keer dat van ‘t hek er naast zit. Zie Bdaal-Kamp in de competitie. Dat Kooke daar commentaar op geeft is zijn vak. Was in het verleden een zeer respectabele hoofdklasse hockeyer dus snap het spelletje echt wel.

  5. Gerespecteerd overgangsklassehockeyer.

  6. Kooke is vooral bezig zichzelf te promoten en doet alsof hij alle hockeyers persoonlijk kent. Een arrogantie die heel vervelend is.

  7. Kooke denkt dat hij er alles vanaf weet en roept wat er in hem opkomt. Dat hij zichzelf tijdens 1 wedstrijd meerdere malen tegenspreekt is niet gek. Het is ook lastig om 70 minuten vol te praten als je er geen drol van snapt.

Reageer

Contact Us