Play-offs HK (H): Rotterdam slaat eerste slag tegen Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs HK (H): Rotterdam slaat eerste slag tegen Amsterdam

De terugkeer in de play-offs heeft Rotterdam opgeluisterd met een overwinning. Voor eigen publiek waren de Rotterdammers woensdag in het eerste duel in de halve eindstrijd met 2-0 te sterk voor Amsterdam.

De afgelopen twee seizoenen ontbrak Rotterdam in de play-offs, terwijl Amsterdam vorig jaar de finale haalde en in drie wedstrijden verloor van Oranje Zwart. Vijf jaar geleden speelden Rotterdam en Amsterdam voor het laatst tegen elkaar in de play-offs. Dat was toen de finale die werd gewonnen door Amsterdam.

Lange tijd gelijkopgaande strijd

De laatste maal dat beide ploegen elkaar troffen in de competitie viel er geen beslissing. Het werd in Amsterdam 2-2. Ook in het eerste play-offduel ging het lange tijd gelijk op. De ploegen hielden elkaar aardig in de tang.

Pas in de 56ste minuut werd de wedstrijd opengebroken. Seve van Ass zette Rotterdam met een benutte strafcorner op voorsprong. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Simon Egerton de eindstand op 2-0.

Zaterdag is tweede duel

Rotterdam heeft nog een zege nodig om een plek in de finale veilig te stellen. Dan moet er zaterdag gewonnen worden in het Wagener Stadion.

Rotterdam-Amsterdam 2-0 (0-0)
1-0 Seve van Ass (sc)
2-0 Simon Egerton

Reageer