Play-offs kandidaten Hoofdklasse zaal bekend | Hoofdklasse Hockey Nederland
Kampong klom op de laatste dag in de competitie naar de tweede plaats.

Play-offs kandidaten Hoofdklasse zaal bekend

 

In de Hoofdklasse zaal zijn de laatste plekken verdeeld voor de play-offs. Bij de Heren gaan Rotterdam, Pinoké, Amsterdam en Den Bosch uitmaken wie de nieuwe landskampioen wordt. Bij de dames werden Laren, Kampong, HDM en Hurley de nummer 1 en 2 in de poule. 

In poule A bij de dames waren de kaarten nog lang niet geschut. Zowel Hurley, Den Bosch, Oranje-Rood en Pinoké maakten nog kans op de laatste play-offs plaats. Doordat Hurley op de laatste dag tweemaal won, klom de ploeg naar de tweede plaats. Den Bosch behaalde net zoals Hurley 15 punten, maar greep toch naast de play-offs.

Ook spanning in poule B zaalhockey dames

Bij de dames klom Kampong verrassend genoeg op de laatste speeldag naar de tweede plaats in het klassement in Poule B. Door overwinningen op Groningen en SCHC bleef de ploeg van Michiel van der Struijk nipt ploegen als Amsterdam, SCHC en Rotterdam voor. Groningen bleef met vijf punten onderaan, en degradeert dit jaar uit de Hoofdklasse zaal.

Julia Muller scoorde dit jaar tien maal voor Laren en werd daarmee nummer drie in de topscorerslijst.
Julia Muller scoorde dit jaar tien maal voor Laren en werd daarmee nummer drie in de topscorerslijst. Foto: Roel Ubels

Den Bosch morst punten tegen HIC maar behaalt wel de play-offs

In poule A was Rotterdam al zeker van de play-offs. De ploeg won op de laatste dag van HDM en Oranje-Rood en bleef daarmee alle ploegen voor. Pinoké speelde gelijk tegen SCHC, maar won met grote cijfers van Venlo. Hierdoor gaat de ploeg samen met Rotterdam naar de play-offs.

Doordat Kampong onnodig punten liet liggen tegen HIC, kwam de ploeg dit jaar niet verder dan de derde plaats. Ook Den Bosch morste punten tegen HIC, maar had ondanks dit puntverlies in onderlingen resultaten genoeg punten bij elkaar gesprokkeld om Kampong achter zich te houden. In poule behaalde beide teams 19 punten. Amsterdam bleef in deze poule bijna ongeslagen en behaalde 28 punten.

Jochem Bakker kwam dit jaar bij de Heren het meeste tot scoren toe. In tien wedstrijden scoorde hij maar liefst 30 keer. Laren en Venlo zijn dit jaar gedegradeerd.

Rotterdam won poule A met 23 punten.
Rotterdam won poule A met 23 punten. Foto: Roel Ubels

Reageer