Play-offs heren: Oranje Zwart opnieuw in de finale

Oranje Zwart heeft voor de vierde maal op rij de finale van de play-offs bereikt. De Eindhovenaren rekenden zondag in eigen huis in de derde en beslissende wedstrijd van de halve finales af met HGC. Het werd 3-0.

Opvallend bij Oranje Zwart was de terugkeer van Marcel Balkestein in het team. De verdediger kondigde onlangs nog aan dit seizoen niet meer in actie te kunnen komen vanwege een liesblessure. Maar na de warming-up, waarin hij werd getest, begon Balkestein op de bank en maakte hij al in de eerste helft zijn minuten.

Beslissing

Na twee duels, die pas na het nemen van shoot-outs een winnaar kenden, werd de derde confrontatie tussen beide ploegen al in de reguliere speeltijd beslist. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt door Oranje Zwart. Al in de zevende minuut opende Mink van der Weerden de score uit een strafcorner.

Het was al de vierde corner op rij die Oranje Zwart mocht nemen. Omdat HGC bij de derde corner te vroeg uitliep, werd Dick Möhlmann weggestuurd. Met een man minder kon de HGC-verdediging niets doen tegen de knal van de international. Zo’n tien minuten voor rust haalde Van der Weerden opnieuw succesvol uit met een strafcorner.

Vanasch sta-in-de-weg

HGC kon er in de eerste helft weinig tegenover stellen. Pas na een kwartier in het tweede bedrijf kreeg de Wassenaarse ploeg de eerste corner van het duel. OZ-doelman Vincent Vanasch hield zijn doel schoon, ook na een prachtige één-twee tussen Rik van Kan en Dick Möhlmann. Op dat moment leidde Oranje Zwart al comfortabel met 3-0 door een doelpunt van Bob de Voogd.

Het was de definitieve beslissing in het duel. HGC probeerde in de slotfase nog een doelpunt te forceren, maar een handvol corners leverde niet het gewenste doelpunt op.

Finale

Oranje Zwart zal het komende donderdag moeten opnemen tegen Amsterdam. Eerst in eigen huis en zaterdag in Amsterdam, waar ook een eventuele derde en beslissende wedstrijd zal worden afgewerkt. HGC kan nog een EHL-ticket bemachtigen. Hiervoor moet het zien af te rekenen met Kampong.

Lees hier het interview met Bob de Voogd (Oranje Zwart)

Lees hier het interview met Floris van der Linden (HGC)

Oranje Zwart-HGC 3-0
1-0 Mink van der Weerden (sc)
2-0 Mink van der Weerden (sc)
3-0 Bob de Voogd

Comments (1)

  1. Gefeliciteerd heren! Knappe prestatie!!

Reageer

Contact Us