Play-offs OVK (D): HGC en Pinoké winnen eerste duel | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs OVK (D): HGC en Pinoké winnen eerste duel

In de play-offs van de Overgangsklasse hebben Pinoké en HGC hun eerste wedstrijden in de best-of-three gewonnen. Pinoké is nog maar één overwinning verwijderd van een plek in de Hoofdklasse na de 2-0 zege in en op Rotterdam, de nummer één van de andere poule in de Overgangsklasse. In de strijd tussen de nummers twee was HGC in Amstelveen met 3-1 te sterk voor HIC.

Rotterdam-Pinoké 0-2 (0-1)

De dames van Pinoké hebben een grote stap gezet naar een snelle terugkeer in de Hoofdklasse. Een jaar na de degradatie staan de Steekneuzen alweer op de drempel van promotie naar het hoogste niveau. Het eerste duel op Rotterdam werd met 2-0 gewonnen. Beide treffers werden verdeeld over beide helften. Marjolein Ceulen zette Pinoké op het goede spoor, waarna Sterre Deetman de voorsprong verdubbelde.

12.Marjolein Ceulen 0-1 (sc)
39.Sterre Deetman 0-2 (sc)

HIC-HGC 1-3 (1-2)

Net als Pinoké stapte ook HGC in een uitwedstrijd als winnaar van het veld. De ploeg uit Wassenaar kwam wel op achterstand door een treffer van Belle Veenstra, maar nog voor rust had HGC die achterstand omgebogen naar een voorsprong. Luna Fokke maakte gelijk, waarna Anne Abendroth haar ploeg aan de leiding bracht. Na rust bepaalde Fokke met haar tweede treffer de eindstand op 1-3.

17.Belle Veenstra 1-0
25.Luna Fokke 1-1
33.Anne Abendroth 1-2
50.Luna Fokke 1-3

Zaterdag 26 mei:
12.30 uur: Pinoké-Rotterdam
12.30 uur: HGC-HIC

Zondag 27 mei:
12.30 uur: Pinoké-Rotterdam *
12.30 uur: HGC-HIC *

* Indien noodzakelijk

Reageer