Play-offs OVK (D): Huizen en HGC winnen eerste duel

In de play-offs van de Overgangsklasse hebben Huizen en HGC hun eerste wedstrijden in de best-of-three gewonnen. Huizen is nog maar één zege verwijderd van een plek in de Hoofdklasse na de 3-2 zege in eigen huis op Nijmegen, de nummer één van de andere poule in de Overgangsklasse. In de strijd tussen de nummers twee was HGC voor eigen publiek met 3-1 te sterk voor Voordaan.

Na een doelpuntloze eerste helft, waarin beide ploegen een grote kans onbenut lieten, kwam Huizen vlak na rust op achterstand. Kirsten Klop tikte van dichtbij binnen en twee minuten later zette Michelle Simons Nijmegen op 0-2. Huizen zette aan en verkleinde de achterstand via Grace Huberts, waarna Mirte Jansen voor de gelijkmaker tekende.

Strafbal brengt beslissing

Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Een strafcorner van Huizen belandde op het lichaam van de lijnstopper. De toegekende strafbal werd benut door Gitte Michels.

Ook bij het duel tussen HGC en Voordaan werd pas na rust gescoord. HGC besliste de wedstrijd in een periode van elf minuten waarin de ploeg drie keer scoorde. Bernice van Aken opende de score met een strafbal, nadat zus Elselieke hardhandig tegen de grond was gewerkt. Zes minuten later benutte Karlijn Scheepens een strafcornervariant, waarna Nicole van Jaarsveld de 3-0 op het bord zette.

HGC houdt stand in ondertal

In de slotfase moest HGC verder met negen speelsters na gele kaarten voor Elselieke van Aken en Roos Hoekstra. Voordaan profiteerde maar half van de overtalsituatie. Lisa Gerritsen scoorde wel de aansluitingstreffer, maar het ontbrak de ploeg uit Groenekan aan voldoende tijd om shoot-outs te forceren.

Lees de round-up van de play-offs van de Overgangsklasse heren

Huizen-Nijmegen 3-2
0-1 Kirsten Klop
0-2 Michelle Simons
1-2 Grace Huberts
2-2 Mirte Jansen
3-2 Gitte Michels (sb)

HGC-Voordaan 3-1
1-0 Bernice van Aken (sb)
2-0 Karlijn Scheepens (sc)
3-0 Nicole van Jaarsveld
3-1 Lisa Gerritsen

Zaterdag 27 mei:
12.30 uur: Nijmegen-Huizen (d)
12.30 uur: Voordaan-HGC (d)

Zondag 28 mei:
12.30 uur: Nijmegen-Huizen (d) *
12.30 uur: Voordaan-HGC (d) *

* Indien noodzakelijk

Reageer

Contact Us