Play-offs OVK (D): Huizen promoveert naar Hoofdklasse

De dames van Huizen spelen volgend seizoen in de Hoofdklasse. De ploeg won zaterdag ook het tweede duel in de best-of-three van Nijmegen. Na de 3-2 thuiszege afgelopen donderdag was Huizen dit keer in Nijmegen met 4-1 te sterk. Nijmegen krijgt een herkansing tegen hoofdklasser MOP en HGC, dat met 2-0 won van Voordaan, treft Bloemendaal voor een plek in de Hoofdklasse.

Huizen begon uitstekend aan het tweede duel. Na vier minuten stond de ploeg al met 2-0 voor dankzij twee rake strafcorners van Gitte Michels. Vlak voor rust maakte Mascha Heemskerk, ook uit een corner, er zelfs 0-3 van.

Nijmegen op jacht naar meer treffers

Nijmegen deed nog voor het rustsignaal iets terug via Tessa Schoenaker. Na rust ging de ploeg op jacht naar de aansluitingstreffer. Maar ondanks meerdere kansen slaagde Nijmegen er niet in om te scoren.

De doelpunt viel namelijk aan de andere kant. Uit een uitbraak bepaalde Grace Huberts de eindstand op 1-4.

Nijmegen in herkansing tegen MOP

Huizen promoveert dus naar de Hoofdklasse. Nijmegen krijgt nog een kans om een plek op het hoogste niveau af te dwingen. In de play-outs treft de ploeg de nummer elf uit de Hoofdklasse, MOP.

Het andere duel in de play-outs gaat tussen HGC en Bloemendaal, de nummer tien in de Hoofdklasse. HGC rekende in de play-offs van de Overgangsklasse af met Voordaan. In Groenekan eindigde het tweede finaleduel met 0-2.

Doelpunten HGC

Anne Abendroth zette de Wassenaarse ploeg elf minuten voor rust op voorsprong. In de slotfase maakte Elselieke van Aken aan alle spanning een eind door de tweede treffer van HGC te maken.

Nijmegen-Huizen 1-4
0-1 Gitte Michels (sc)
0-2 Gitte Michels (sc)
0-3 Masha Heemskerk (sc)
1-3 Tessa Schoenaker
1-4 Grace Huberts

Voordaan-HGC 0-2
0-1 Anne Abendroth
0-2 Elselieke van Aken

Donderdag 25 mei
12.30 uur: Huizen-Nijmegen 3-2
12.30 uur: HGC-Voordaan 3-1

Zaterdag 27 mei:
12.30 uur: Nijmegen-Huizen 1-4
12.30 uur: Voordaan-HGC 0-2

Comments (1)

  1. Ik gun het Huizen van harte, ze waren hartstikke degelijk dit seizoen, maar als ze er geen versterkingen bij halen dan hebben ze niets te zoeken in de Hoofdklasse. Gat tussen Hoofdklasse en Ovk is zo ontzettend groot. Gitte Michels naar HDM??

Reageer

Contact Us