Play-offs OVK (D): Pinoké promoveert naar Hoofdklasse | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs OVK (D): Pinoké promoveert naar Hoofdklasse

De dames van Pinoké keren na één seizoen terug in de Hoofdklasse. De Steukneuzen wonnen zaterdag ook het tweede duel in de best-of-three van Rotterdam. Na de 0-2 zege vorige week in Rotterdam was Pinoké zaterdag in eigen huis met 4-1 te sterk. Rotterdam krijgt een herkansing tegen hoofdklasser Groningen en HGC, dat met 1-0 won van HIC, treft Huizen voor een plek op het hoogste niveau.

Pinoké-Rotterdam 4-1 (1-0)

Pinoké was voorafgaand aan de duels met Rotterdam de grote favoriet en maakte die rol meer dan waar. Na de winst vorig weekend stond de ploeg van coach Hans Oostindie al op matchpoint en dat wedstrijdpunt werd in eigen huis verzilverd.

Al na drie minuten opende Sterre Deetman, die komend seizoen in Spanje speelt voor Atletic Terrassa, de score, die ze zelf na rust verdubbelde. Daarna tilde Cécile Knuvers de stand naar 3-0. Hiermee was het duel gespeeld. Rotterdam kwam nog wel terug via een benutte strafbal van Maria Jimena Cedres Lobbosco, maar het slotakkoord was voor Pinoké dat vlak voor tijd nog scoorde uit een strafcorner van Dana Luijkx.

3.Sterre Deetman 1-0
42.Sterre Deetman 2-0
62.Cécile Knuvers 3-0
64.Maria Jimena Cedres Lobbosco 3-1 (sb)
67.Dana Luijkx 4-1 (sc)

HGC-HIC 1-0 (0-0)

Voor de derde maal in vier seizoenen gaat HGC proberen naar de Hoofdklasse te promoveren. Een doelpunt van Anne Abendroth na rust was voldoende om de winst in het tweede duel van de best-of-three veilig te stellen. Vorig weekend was HGC al met 3-1 te sterk voor HIC, voor wie het seizoen ten einde is.

51.Anne Abendroth 1-0

Programma promotie-degradatiewedstrijden:

Woensdag 30 mei:
HGC-Huizen (d)
Rotterdam-Groningen (d)

Zaterdag 2 juni:
Huizen-HGC (d)
Groningen-Rotterdam (d)

Zondag 3 juni:
HGC-Huizen (d) *
Rotterdam-Groningen (d) *

* Indien noodzakelijk

Comments (1)

  1. Steekneus

    Wat ontzettend knap van Pinoke om zo snel al terug te keren. Hadden met ditzelfde team zeker niet misstaan in de Hoofdklasse. Heel veel succes volgend seizoen!

Reageer