Play-offs OVK: Groningen en Qui Vive promoveren naar Hoofdklasse

De dames van Groningen en de heren van Qui Vive spelen volgend seizoen in de Hoofdklasse. Groningen won zaterdag in eigen huis ook het tweede duel van Were Di. Het werd 1-0. Qui Vive had opnieuw een golden goal nodig om tot winst te komen tegen Almere: 3-2.

Groningen-Were Di 1-0

Na een spannende wedstrijd afgelopen woensdag die pas na shoot-outs werd beslist, was het tweede duel tussen Groningen en Were Di opnieuw een nagelbijter. De beslissing in de wedstrijd viel pas vijf minuten voor tijd toen Klaartje de Bruin een strafcorner benutte. Daarvoor was Groningen ook al dichtbij een doelpunt, maar toen belandde de bal op de paal. Na de achterstand wisselde Were Di de keepster in voor een extra veldspeler, maar dat mocht niet baten.

Groningen promoveert, maar Were Di heeft ook nog steeds kans op promotie. De Tilburgers moeten vanaf komende woensdag in een best-of-three zien af te rekenen met Bloemendaal, dat dit seizoen als elfde eindigde in de Hoofdklasse.

Qui Vive-Almere 3-2

Qui Vive speelt volgend seizoen voor het eerst in de historie in de Hoofdklasse. Nadat woensdag het eerste duel met Almere werd beslist door een golden goal was dat zaterdag in Uithoorn opnieuw het geval.

In eerste instantie zag het er niet naar uit dat de wedstrijd op extra tijd zou uitdraaien. Almere benutte de eerste de beste kans van de wedstrijd en vervolgens vergrootte Dider Meijer de marge naar 0-2. Vlak na rust herstelde Qui Vive binnen vijf minuten de schade en scoorde twee keer. De gelijk stand betekende dat er moest worden verlengd. Daarin scoorde Wouter Haremaker de golden goal.

Almere treft SCHC

Qui Vive dus volgend seizoen op het hoogste niveau, iets wat Almere ook nog steeds kan bereiken. Dat dient het wel af te rekenen met SCHC, dat het seizoen in de Hoofdklasse afsloot als elfde.

Tilburg-Victoria 3-1

De heren van Tilburg waren na de 7-3 zege van afgelopen donderdag ook in het tweede duel te sterk voor Victoria. Het werd 3-1 en hierdoor spelen de Tilburgers tegen Schaerweijde om een plek in de Hoofdklasse.

Tilburg opende in de eerste minuut al de score via een backhand van Joep de Natris. Nadat Victoria nog voor het rustsignaal op gelijke hoogte kwam, zette De Natris Tilburg opnieuw op voorsprong. Victoria kreeg de uitgelezen mogelijkheid om gelijk te komen, maar Tilburg-keeper Camille van Emstede stopte de strafbal. Jaap Groels gooide 15 minuten voor tijd het duel definitief op slot door 3-1 aan te tekenen.

Nijmegen-Victoria 1-1 Nijmegen wint na shoot-outs

Niet alleen de heren, maar ook de dames van Victoria moesten een nederlaag slikken. In en tegen Nijmegen werd pas na het nemen van shoot-outs verloren. Afgelopen woensdag stapte Victoria nog als winnaar van het veld, waardoor zondag het derde en beslissende duel wordt gespeeld. De winnaar van dit duel speelt tegen Pinoké voor een ticket voor de Hoofdklasse.

Woensdag 11 mei:
20.30 uur: Were Di-Groningen (d) 0-0 (0-0, 0-0) Groningen wint na shoot-outs: 2-4
20.30 uur: Victoria-Nijmegen (d) 2-1
20.30 uur: Almere-Qui Vive (h) 1-2 (0-1, 1-1) na verlenging

Donderdag 12 mei:
20.30 uur: Victoria-Tilburg (h) 3-7 (1-2)

Zaterdag 14 mei:
12.30 uur: Groningen-Were Di (d) 1-0 (0-0)
12.30 uur: Nijmegen-Victoria (d) 1-1 Nijmegen wint na shoot-outs 3-0
15.00 uur: Qui Vive-Almere (h) 3-2 (0-2, 2-2) na verlenging
16.00 uur: Tilburg-Victoria (h) 3-1 (1-1)

Zondag 15 mei:
12.30 uur: Nijmegen-Victoria (d)

Woensdag 18 mei:
Were Di-Bloemendaal (d)
Almere-SCHC (h)
Nijmegen/Victoria-Pinoké (d)
Tilburg-Schaerweijde (h)

Zaterdag 21 mei:
Bloemendaal-Were Di (d)
SCHC-Almere (h)
Pinoké-Nijmegen/Victoria (d)
Schaerweijde-Tilburg (h)

Zondag 22 mei:
Were Di-Bloemendaal (d)*
Almere-SCHC (h)*
Nijmegen/Victoria-Pinoké (d)*
Tilburg-Schaerweijde (h)*

* Indien noodzakelijk

Reageer

Contact Us