Play-offs OVK (H): Derde duel Hurley-KZ, Nijmegen tegen Pinoké | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs OVK (H): Derde duel Hurley-KZ, Nijmegen tegen Pinoké

In de strijd om directe promotie naar de Hoofdklasse is nog geen beslissing gevallen. Klein Zwitserland dwong zaterdag een derde en beslissende wedstrijd af na de 2-1 zege in het Amsterdamse Bos tegen Hurley, dat vorige week het eerste duel met dezelfde cijfers had gewonnen. Nijmegen won ook het tweede duel met Push na het nemen van shoot-outs en treft Pinoké voor een plek in de Hoofdklasse. Het seizoen voor Push zit erop en speelt komend seizoen in de Promotieklasse.

Hurley-Klein Zwitserland 1-2 (1-2)

Alle doelpunten in het duel vielen in de eerste helft. Klein Zwitserland kwam na vier minuten op voorsprong. Martijn van Grimbergen benutte een strafbal, nadat een strafcorner van de Steenbokken op onreglementaire wijze door Hurley was tegengehouden.

Drie minuten later was de stand gelijk. Philip Thiadens was daarbij het middelpunt van de vreugde aan de kant van Hurley. Vlak voor rust bracht Pieter-Dirck Swart uit een strafcorner Klein Zwitserland weer op voorsprong, die de Steenbokken tot aan het laatste fluitsignaal vasthielden.

Beide ploegen treffen elkaar zondag weer in het Amsterdamse Bos. De winnaar van dit duel promoveert rechtstreeks naar de Hoofdklasse. De verliezer krijgt een herkansing tegen Almere, de nummer elf van de Hoofdklasse.

4.Martijn van Grimbergen 0-1 (sb)
7.Philip Thiadens 1-1
29.Pieter-Dirck Swart 1-2 (sc)

Derde en beslissende wedstrijd om promotie naar de Hoofdklasse

Zondag 27 mei:
Hurley-Klein Zwitserland

Nijmegen-Push 1-1 (1-1)

Nijmegen wint na shoot-outs 5-4
Nijmegen is een stap dichterbij promotie naar de Hoofdklasse. De ploeg van coach Bas Bogaard won ook het tweede duel in de best-of-three na shoot-outs van Push. Net als vorig weekend was het duel na reguliere speeltijd in 1-1 geëindigd.

Deze stand stond al na het eerste kwart op het bord. Kjell Bakker zette Nijmegen na acht minuten op voorsprong, waarna Rogier Bantje voor de gelijkmaker tekende.

Net als in het eerste duel vervulde Nijmegen-doelman Stefano Wienen de hoofdrol. Hij weerhield Hugo van Mol en Bart Mabelis van scoren, terwijl Nijmegen slechts een poging miste.

8.Kjell Bakker 1-0
14.Rogier Bantje 1-1

Programma promotie-degradatiewedstrijden:

Woensdag 30 mei:
Hurley/KZ-Almere (h)
Nijmegen-Pinoké (h)

Zaterdag 2 juni:
Almere-Hurley/KZ (h)
Pinoké-Nijmegen (h)

Zondag 3 juni:
Hurley/KZ-Almere (h) *
Nijmegen-Pinoké (h) *

* Indien noodzakelijk

Reageer