Play-offs OVK (H): Hurley en Nijmegen winnen eerste duel | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-offs OVK (H): Hurley en Nijmegen winnen eerste duel

In de play-offs van de Overgangsklasse hebben Hurley en Nijmegen hun eerste wedstrijden in de best-of-three gewonnen. Hurley is nog maar één overwinning verwijderd van een plek in de Hoofdklasse na de 2-1 zege bij Klein Zwitserland, de nummer één van de andere poule in de Overgangsklasse. In de strijd tussen de nummers twee was Nijmegen in Breda na het nemen van shoot-outs te sterk voor Push. Het duel was na de reguliere speeltijd in 1-1 geëindigd.

Klein Zwitserland-Hurley 1-2 (1-0)

Een jaar na de degradatie lijken de heren van Hurley weer op weg naar de Hoofdklasse. Op bezoek bij Klein Zwitserland werd met 2-1 gewonnen. Het winnende doelpunt viel in de slotminuut en kwam op naam van Philip Thiadens. Kenny Bain had na rust met een strafbal de achterstand van Hurley ongedaan gemaakt. Klein Zwitserland was na 22 minuten op voorsprong gekomen door een doelpunt van Wisse Schapers.

22.Wisse Schapers 1-0
44.Kenny Bain 1-1 (sb)
70.Philip Thiadens 1-2

Push-Nijmegen 1-1 (1-0)

Nijmegen wint na shoot-outs 2-3
Nijmegen is nog maar één overwinning verwijderd van een ontmoeting met de nummer tien van de Hoofdklasse Pinoké voor een plek in die Hoofdklasse.
In de allereerste play-offwedstrijd voor promotie naar het hoogste niveau stapten de Nijmeegse heren meteen als winnaar van het veld. Daartoe had de ploeg wel shoot-outs nodig, nadat het duel na de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd.

Thuisploeg Push kwam na een klein halfuur op voorsprong. Floris van der Kroon pushte raak uit een strafcorner. Die 1-0 stand bleef lange tijd op het bord staan totdat vijf minuten voor tijd Jim van de Venne de gelijkmaker scoorde.

Wienen held tijdens de shoot-outs

Doelman Stefano Wienen van Nijmegen groeide vervolgens uit tot held van de shoot-outs. Hij stopte drie inzetten van Push, nadat Nijmegen de eerste twee shoot-outs had gemist.

27.Floris van der Kroon 1-0
65.Jim van de Venne 1-1

Zaterdag 26 mei:
15.00 uur: Hurley-Klein Zwitserland
15.00 uur: Nijmegen-Push

Zondag 27 mei:
15.00 uur: Hurley-Klein Zwitserland *
15.00 uur: Nijmegen-Push *
* Indien noodzakelijk

Reageer