Play-offs OVK (H): SCHC en hdm beginnen met overwinning

In de play-offs van de Overgangsklasse heren moesten in beide duels shoot-outs de beslissing brengen. SCHC en hdm wonnen donderdag hun eerste wedstrijd in de best-of-three. Na zeventig minuten stond bij SCHC tegen Schaerweijde de stand 2-2 op het bord en hdm speelde in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen Victoria.

SCHC zette op Hemelvaartsdag de eerste stap om na een jaar afwezigheid weer terug te keren op het hoogste niveau. Tot twee keer toe knokte de Bilthovense ploeg zich terug van een achterstand tegen Schaerweijde, dat vorig seizoen net als SCHC degradeerde naar de Overgangsklasse.

Schaerweijde twee keer op voorsprong

Na 18 minuten spelen kwam Schaerweijde op voorsprong via een benutte strafcorner van Scott Tupper. Nog voor het rustsignaal bracht Leonard Posthumus Meyjes de ploegen weer op gelijke hoogte. Schaerweijde leek er met de zege vandoor te gaan toen Floris Molenaar de Zeister ploeg in de slotfase opnieuw op voorsprong zette. Een minuut voor het eindsignaal dwong SCHC shoot-outs af na een rake corner van Leon van Barneveld. Tijdens de shoot-outs had SCHC de zenuwen beter in bedwang en won met 3-1.

Zaterdag is op Schaerweijde het tweede duel en mogelijk een dag later nog een derde duel. De winnaar van deze confrontatie promoveert naar de Hoofdklasse. De verliezer krijgt nog een herkansing tegen Almere, dat als elfde eindigde in de Hoofdklasse.

Victoria-hdm Bij Victoria-hdm bleef het heel lang 0-0. Een minuut voor tijd werd de score geopend door hdm. Kieran Dartée benutte de toegekende strafbal. De treffer was niet voldoende voor de zege, want een minuut later scoorde Victoria de gelijkmaker via Thijs van der Kamp uit een strafcorner. In de shoot-outs was het spannend en trok uiteindelijk hdm aan het langste eind.

Beide ploegen spelen zaterdag het tweede duel in Den Haag en eventueel op zondag een derde en beslissende wedstrijd. De winnaar van deze confrontatie speelt met Hurley om een plek in de Hoofdklasse. De verliezer blijft in de Overgangsklasse actief.

Lees de round-up van de play-offs van de Overgangsklasse dames

SCHC-Schaerweijde 2-2 SCHC wint na shoot-outs
0-1 Scott Tupper (sc)
1-1 Leonard Posthumus Meyjes
1-2 Floris Molenaar
2-2 Leon van Barneveld (sc)

Victoria-hdm 1-1 hdm wint na shoot-outs
0-1 Kieran Dartée (sb)
1-1 Thijs van der Kamp (sc)

Zaterdag 27 mei:
15.00 uur: Schaerweijde-SCHC (h)
15.00 uur: hdm-Victoria (h)

Zondag 28 mei:
15.00 uur: Schaerweijde-SCHC (h) *
15.00 uur: hdm-Victoria (h) *

*Indien noodzakelijk

Reageer

Contact Us