Play-offs OVK (H): SCHC naar Hoofdklasse, hdm en Victoria op herhaling

De heren van SCHC keren na een seizoen afwezigheid weer terug in de Hoofdklasse. De Bilthovense ploeg was ook in het tweede duel in de best-of-three te sterk voor Schaerweijde. Na winst afgelopen donderdag na shoot-outs werd het zaterdag met 2-1 gewonnen. Hdm en Victoria spelen zondag nog een derde wedstrijd, na de 1-2 zege van Victoria in Den Haag.

SCHC zat al snel op rozen in het tweede duel. Al na zeven minuten schoot Mike Huisman raak en binnen een kwartier stonden de Bilthovenaren al op 0-2. Vlak voor rust bracht Jur van der Have de spanning terug in de wedstrijd, maar in de tweede helft werd door beide ploegen niet meer gescoord.

Schaerweijde tegen Almere

SCHC promoveert naar de Hoofdklasse. Schaerweijde zal een plek in de Hoofdklasse moeten afdwingen in een best-of-three tegen Almere, dat als elfde eindigde in de Hoofdklasse.

Victoria moest na de nederlaag in de shoot-outs afgelopen donderdag de uitwedstrijd tegen hdm winnen om kans te houden op een promotie naar het hoogste niveau. En daar slaagden de Rotterdammers in.

Joost Wilmink trefzeker voor Victoria

Twee doelpunten van Joost Wilmink, beide uit een strafcorner, zorgde voor een comfortabele voorsprong bij rust voor Victoria. Zo’n tien minuten voor tijd verkleinde hdm de achterstand via Lennart Kallenberg naar 1-2, maar ondanks een slotoffensief viel de gelijkmaker niet.

Zondag wordt in Den Haag de derde en beslissende wedstrijd gespeeld. De winnaar van deze tweekamp speelt tegen Hurley, de nummer tien uit de Hoofdklasse. De verliezer is uitgespeeld en komt ook volgend jaar uit in de Overgangsklasse.

Schaerweijde-SCHC 1-2
0-1 Mike Huisman
0-2 Leonard Posthumus Meyjes
1-2 Jur van der Have

hdm-Victoria 1-2
0-1 Joost Wilmink (sc)
0-2 Joost-Wilmink (sc)
1-2 Jelmer Siersema

Donderdag 25 mei:
15.00 uur: SCHC-Schaerweijde 2-2 SCHC wint na shoot-outs
15.00 uur: Victoria-hdm 1-1 hdm wint na shoot-outs

Zaterdag 27 mei:
15.00 uur: Schaerweijde-SCHC 1-2
15.00 uur: hdm-Victoria 1-2

Zondag 28 mei:
15.00 uur: hdm-Victoria

Comments (1)

  1. Een puike prestatie van schc; zonder echt heel stabiel te hockeyen een heel seizoen in 1 jaar terug in de hoofdklasse. In 2 luik tegen Schaerweijde ook duidelijk beter obv vermogen om te hockeyn, Schaerweijde viel wat dat betreft tegen. Voor schc wel wat werk aan de winkel om door te selecteren om hoofdklasse waardig te zijn, voor in voorin is spoeling erg dun. Succes!

Reageer

Contact Us