Play-outs (D): Handhaving Bloemendaal na winst op HGC

Voor het derde seizoen op rij hebben de dames van Bloemendaal zich via de play-outs gehandhaafd in de Hoofdklasse. De ploeg van coach Teun de Nooijer won zondag in Wassenaar het derde en beslissende duel van HGC met 3-2.

Het beslissende duel was nodig omdat Bloemendaal zaterdag de stand in de best-of-three had gelijkgetrokken na de 2-0 zege op ‘t Kopje. Vorige week was HGC op voorsprong gekomen door het eerste duel in eigen huis met 3-2 te winnen.

HGC buigt achterstand om

Zondag kwam Bloemendaal al na tien minuten op voorsprong. Bij een scrimmage voor het doel van HGC gaf Joëlle Ketting de bal het beslissende zetje. Een minuut later was het alweer gelijk na een hard schot vanaf de rechterkant van Anna van den Putten. Daarna kreeg HGC drie strafcorners, waarvan de laatste werd benut door Damy Sistermans.

HGC leek met deze voorsprong te gaan rusten. Bloemendaal, dat twee corners niet verzilverde, kwam op slag van rust toch nog op gelijke hoogte. Helen Richardson-Walsh rondde een goede aanval af.

Spruijt zorgt voor beslissing

Het was een duel waarin de ploegen gelijkwaardig aan elkaar waren. In de tweede helft ontspon zich dan ook een spannende wedstrijd, waarin zowel HGC als Bloemendaal kansen kreeg. Terwijl het publiek zich langzaam maar zeker ging opmaken voor de shoot-outs scoorde Bloemendaal. Drie minuten voor tijd sloeg Melle Spruijt de winnende treffer uit een strafcorner binnen. De bal veranderde onderweg nog van richting waardoor HGC-keepster Anke van Goudoever kansloos was.

Met de handhaving heeft Bloemendaal een moeizaam seizoen afgesloten. Bij de winterstop had de ploeg slechts twee punten verzameld, waarna de opmars begon. Met vier zeges en een gelijkspel in de tweede competitiehelft eindigde Bloemendaal als tiende en verzekerde zich vervolgens van nog een seizoen op het hoogste niveau na de drieluik in de play-outs met HGC.

HGC-Bloemendaal 2-3

0-1 Joëlle Ketting
1-1 Anna van den Putten
2-1 Damy Sistermans (sc)
2-2 Helen Richardson-Walsh
2-3 Melle Spruijt (sc)

Reageer

Contact Us