Play-outs (D): Nijmegen en HGC winnen eerste duel

De dames van Nijmegen en HGC staan op de drempel van promotie naar de Hoofdklasse. De overgangsklasseclubs wonnen zaterdag de eerste wedstrijd in de best-of-three. Nijmegen was in eigen huis met 2-1 te sterk voor MOP en HGC versloeg voor eigen publiek Bloemendaal met 3-2.

Nijmegen-MOP 2-1

Het lijfsbehoud van MOP op het hoogste niveau hangt aan een zijden draadje. Opnieuw wist de ploeg uit Vught een duel niet in winst om te zetten.

MOP begon wel goed aan het duel tegen Nijmegen. Al na vijf minuten zette [naam op verzoek verwijderd] de hoofdklasser op voorsprong. Daarna slaagde MOP er niet in om in de eerste helft meer afstand te nemen van Nijmegen.

Nadat Jolijn Donkers van MOP met geel aan de kant zat, maakte Nijmegen via Klaartje Mientjes gelijk. Negen minuten voor tijd besliste Catherine Maas het duel in Nijmeegs voordeel, nadat ze door Michelle Simons in de diepte was aangespeeld en scoorde.

Vlak voor tijd moest de scheidsrechter het duel staken vanwege het onweer. Na de gedwongen rustpauze waren er nog iets meer dan twee minuten te spelen. In die tijdspanne mocht MOP nog wel een keer aanleggen voor een corner, maar de inzet ging over het doel.

Volgende week zaterdag spelen de ploegen in Vught de return. Als MOP dat tweede duel wint, volgt op zondag een derde en beslissende wedstrijd in Nijmegen.

0-1 [naam op verzoek verwijderd]
1-1 Klaartje Mientjes
2-1 Catherine Maas

HGC-Bloemendaal 3-2

Twee jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook al in de strijd om een ticket voor de Hoofdklasse. Toen won Bloemendaal na shoot-outs in het derde en beslissende duel. HGC keek zaterdag twee keer tegen een achterstand aan, maar repareerde de schade voor rust tot twee keer toe.

Bloemendaal was al in de vierde minuut op voorsprong gekomen door Melle Spruijt. Haar inzet bij de strafcorner werd doeltreffend van richting veranderd.

Na een klein kwartier spelen maakte Karlijn Scheepens gelijk, maar Bloemendaal kwam niet veel later voor de tweede keer op voorsprong dankzij een doelpunt van Josien Galama. Uit een strafcorner kwam HGC opnieuw op gelijke hoogte. Elselieke van Aken verzilverde haar eigen rebound.

Het duel werd vlak na rust beslist. Een schot van Anne Abendroth werd gekeerd door de keepster van Bloemendaal waarna Nicole van Jaarsveld de halfhoge bal in het doel tikte.

Volgende week wordt op ’t Kopje de return gespeeld. Een eventuele derde en beslissende wedstrijd is op zondag bij HGC

0-1 Melle Spruijt (sc)
1-1 Karlijn Scheepens
1-2 Josien Galama
2-2 Elselieke van Aken (sc)
3-2 Nicole van Jaarsveld

Comments (2)

  1. Teun, bedankt. Het was een fantastisch jaar!

  2. @Teun?

    Waar komt dit vandaan? Ik denk dat andere jongens als Tichelman of Morees het veld moeten ruimen.. wat ik overigens niet begrijp.. zal wel een financiële kwestie zijn.

Reageer

Contact Us