Play-outs (D): Nijmegen promoveert, derde duel voor Bloemendaal

Na drie seizoenen keren de dames van Nijmegen terug op het hoogste niveau. Na de 2-1 winst op MOP vorige week in het eerste duel was Nijmegen zaterdag ook in Vught te sterk, na het nemen van shoot-outs. Hoofdklasser Bloemendaal dwong een derde en beslissende wedstrijd af door in eigen huis met 2-0 te winnen.

MOP-Nijmegen 1-1 Nijmegen wint na shoot-outs 3-1

Na een doelpuntloze eerste helft, waarin MOP de beste kansen had om op voorsprong te komen, kwam de Vughtse formatie twintig minuten na rust aan de leiding. Lotte van Dongen sleepte de strafcorner buiten bereikt van Nijmegen-keepster Saskia van Duivenboden binnen.

Nijmegen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. MOP moest terug. Uiteindelijk vond Nijmegen twee minuten voor tijd een gaatje in de verdediging. Senna Bombach tikte de gelijkmaker binnen.

In de shoot-outs keerde Van Duivenboden twee ballen en miste bij Nijmegen alleen Isaline Kroon, waardoor Nijmegen volgend seizoen in de Hoofdklasse actief is en MOP een stapje terug moet doen.

1-0 Lotte van Dongen (sc)
1-1 Senna Bombach

Bloemendaal-HGC 2-0

Bloemendaal trok de stand in de best-of-three gelijk. In eigen huis werd HGC in het tweede duel met 2-0 verslagen.

De ploeg van coach Teun de Nooijer had in de eerste helft de overhand, maar wist niet te scoren. Ook HGC wist het net niet te vinden, waardoor na 35 minuten de stand 0-0 op het bord prijkte.

Twee minuten na rust sloeg Bloemendaal toe via een treffer van Josien Galama, die twee minuten voor tijd met haar tweede treffer het duel definitief in Bloemendaals voordeel besliste.

Zondag staat in Wassenaar het derde en beslissende duel op het programma. Lukt het Bloemendaal om zich voor het derde seizoen op rij via de play-outs te handhaven? Of dwingt HGC promotie af en speelt het volgend seizoen voor het eerst sinds 2010-2011 weer op het hoogste niveau?

Josien Galama 1-0
Josien Galama 2-0

Zaterdag 3 juni:
Nijmegen-MOP 2-1
HGC-Bloemendaal 3-2

Zaterdag 10 juni:
MOP-Nijmegen 1-1 Nijmegen wint na shoot-outs 3-1
Bloemendaal-HGC 2-0

Zondag 11 juni:
12.30 uur: HGC-Bloemendaal

Comments (13)

 1. Nijmegen na 7 seizoenen terug? Volgens mij zijn ze in 2014 gedegradeerd en hebben ze dus drie seizoenen overgangsklasse gespeeld.

 2. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Beste Frans,
  Scherp opgemerkt. Het is inmiddels aangepast.
  Met vriendelijke groet,
  Redactie Hoofdklassehockey.nl

 3. Einde “MOP” tijdperk. Meiden zijn al flink aan het shoppen.. Flinke leegloop

 4. @piet wie gaan er weg dan? Ben benieuwd!

 5. iedereen

 6. Ik gok dat Tilburg op termijn in Brabant het meest gaat profiteren van deze degradatie.

 7. Iedereen heeft in haar contract staan dan het ontbonden wordt bij degradatie. Voelen ook dat door wanbeleid het een vervelend jaar gaat worden. Denk dat clubs als Push/Were Di/Tilburg/Nijmegen/Union nu een goed alternatief zijn. Daar is een goed beleid waarbij er meer kansen zijn om weer tophockeyen te gaan spelen. Als de eerst vertrekt dan gaat het los. Puvrez gaat terug naar België, Romang blijft in HK, Bosmans zal ook HK willen blijven met ook op oranje, van de Venne naar Nijmegen? Zo zijn er nog wel spelers die opties en twijfels hebben.

 8. Piet en Bart ik snap het wel. MOP had natuurlijk vooral hoofdklasse te bieden, maar zodra ze in de overgangsklasse spelen zijn er clubs die meer kunnen bieden. Zoals jeugd die wel kan aansluiten en gezelligheid op de club met meerdere dames en heren teams. Misschien een andere coach zoeken?

 9. Romang blijft dus? Ik zie die wel naar Den Bosch gaan.

 10. Den Bosch? Lijkt me erg onwaarschijnlijk. Romang naar Tilburg, Push, OZ, kampong misschien?

 11. Als ze in de HK wil blijven vallen Push en Tilburg af.

  Ik dacht aan DB omdat daar veel meiden spelen met wie ze erg goed overweg kan.
  Niet goed genoeg voor DB? Salaris?

  Kampong en OR zijn dan denk ik de beste opties. Weet niet waar ze nu woont en of dat zo blijft.

 12. Iemand al iets van Bosman gehoord? Volgens mij zit de hoofdklasse vol met keepers toch?

 13. Ik heb begrepen dat Hinch weggaat bij SCHC. De Engelse bondscoach wil alle speelsters in Engeland hebben komend seizoen met oog op de WK. Zal ook voor Bray van Kampong gelden. MOP dit jaar ruimschoots te zwak voor de Hoofdklasse. Pillang heeft niet veel indruk kunnen maken dus of andere clubs op haar zitten te wachten…

Reageer

Contact Us