Play-outs dames: Bloemendaal en Pinoké winnen eerste duel

De dames van Bloemendaal en Pinoké hebben de eerste stap gezet naar lijfsbehoud. Beide ploegen wonnen woensdag de eerste wedstrijd in de best-of-three van de play-outs. Bloemendaal versloeg Were Di en Pinoké was te sterk voor Nijmegen. Zaterdag is de tweede wedstrijd.

Were Di-Bloemendaal 1-2 (1-2)

Bloemendaal probeert voor de tweede jaar op rij via de play-outs in de Hoofdklasse te blijven. De ploeg zette hiertoe een grote stap door in Tilburg met 2-1 van Were Di te winnen.

Bloemendaal begon prima aan de wedstrijd. De ploeg kreeg meteen een grote kans, maar de tip-in werd gemist. Ook Were Di was dichtbij de openingstreffer. De strafcorner van Kiki de Ruiter werd gered. Daarna golfde het spel op en neer. Een schot van Bloemendaal ging maar net voorlangs.

Doelpunten

Het was Were Di dat de score opende. Ilse Brouwers wipte de bal over de keepster heen. Tamara Gruter maakte via een tip-in gelijk en twee minuten later zette Gruter Bloemendaal op voorsprong. De ploeg van coach Jorge Nolte was zelfs dichtbij de 1-3, maar keepster Celine Schoenmakers bracht redding.

In de tweede helft moesten beide ploegen elk een periode in ondertal spelen nadat een speelster met geel naar de kant was gestuurd. Zowel Were Di als Bloemendaal kon hiervan niet profiteren. In de slotfase wisselde Were Di de keepster voor een extra veldspeler, maar slaagde er niet in de gelijkmaker te forceren.

Nijmegen-Pinoké (0-1)

Beide ploegen kwamen elkaar ook vorig seizoen tegen in de play-outs. Pinoké verzekerde zich toen pas na drie wedstrijden van lijfsbehoud. Afgelopen jaar won Nijmegen het eerste duel nog met 4-0, dit keer was Pinoké met 2-0 te sterk. Beide doelpunten werden uit een strafcorner gemaakt door Dana Luijkx. Ze verdeelde haar productie netjes over beide helften. Als Pinoké zaterdag de thuiswedstrijd weet te winnen mag de ploeg volgend seizoen opnieuw uitkomen op het hoogste niveau.

Woensdag 18 mei:
20.30 uur: Were Di-Bloemendaal (d) 1-2 (1-2)
20.30 uur: Nijmegen-Pinoké (d) 0-2 (0-1)

Zaterdag 21 mei:
12.30 uur: Bloemendaal-Were Di (d)
12.30 uur: Pinoké-Nijmegen (d)

Zondag 22 mei:
12.30 uur: Were Di-Bloemendaal (d)*
12.30 uur: Nijmegen-Pinoké (d)*

* Indien noodzakelijk

Reageer

Contact Us