Play-outs dames: Pinoké en Bloemendaal handhaven zich

Bloemendaal en Pinoké spelen ook komend seizoen in de Hoofdklasse. Beide ploegen wisten zich zaterdag via de play-outs te handhaven op het hoogste niveau.

Bloemendaal was ook in de tweede wedstrijd te sterk voor Were Di. Er moest een golden goal aan te pas komen om de overwinning op ‘t Kopje en het lijfsbehoud veilig te stellen: 3-2. Bij Pinoké-Nijmegen moesten shoot-outs de beslissing brengen en daarin was de ploeg uit het Amsterdamse Bos, dat het eerste duel ook al won (0-2), iets beter.

Bloemendaal-Were Di 3-2 na verlenging (1-1, 2-2)

Bloemendaal wist zich voor het tweede jaar op rij via de play-outs te handhaven in de Hoofdklasse. Vorig jaar werd HGC in twee duels aan de kant gezet, dit seizoen was de ploeg van coach Jorge Nolte te sterk voor Were Di.

Na de 2-1 winst in Tilburg kon Bloemendaal voor eigen publiek de klus klaren door ook de tweede wedstrijd in winst om te zetten. Het was echter Were Di dat na 18 minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Denise Zweers. Twee minuten later maakte Melle Spruyt uit een strafbal alweer gelijk.

Gelijkmaker vlak voor tijd

In de tweede helft nam Were Di opnieuw brutaal de leiding en weer tekende Zweers voor de treffer. De Tilburgse ploeg behield de voorsprong tot een minuut voor tijd. Josien Galama sleepte er met haar doelpunt een verlenging uit voor Bloemendaal.

In die extra tijd leek Were Di de wedstrijd definitief te beslissen. Kiki de Ruiter nam plaats achter de strafbalstip, maar zag haar inzet op de stick van de Bloemendaalse keepster belanden. Het bleek een zure misser, want een minuut later scoorde Maxime Fluharty de golden goal voor Bloemendaal, dat door de winst het verblijf in de Hoofdklasse met een jaar verlengde.

Pinoké-Nijmegen 0-0 Pinoké wint na shoot-outs 2-1

Voor Pinoké was het al de derde keer op rij dat de ploeg handhaving in de Hoofdklasse moest bewerkstelligen via de play-outs. Voor het tweede jaar op rij ging dit ten koste van Nijmegen. Vorig seizoen had Pinoké drie wedstrijden nodig om af te rekenen met Nijmegen nu was de ontmoeting na twee duels al beslecht in het voordeel van de hoofdklasser.

Afgelopen woensdag besliste Pinoké het duel na de reguliere speeltijd in haar voordeel (2-0). Zaterdag bleef het na 70 minuten en twee verlenging van 7,5 minuut 0-0, waarna het oordeel na het nemen van shoot-outs moest worden geveld. Hierin trok Pinoké aan het langste eind door treffers van Bo Peijs en Frances Westenberg. Nijmegen stelde daar slechts één treffer tegenover.

Woensdag 18 mei:
20.30 uur: Were Di-Bloemendaal (d) 1-2 (1-2)
20.30 uur: Nijmegen-Pinoké (d) 0-2 (0-1)

Zaterdag 21 mei:
12.30 uur: Bloemendaal-Were Di (d) 3-2 na verlenging
12.30 uur: Pinoké-Nijmegen (d) 0-0 Pinoké wint na shoot-outs

Foto: Twitter @hcbloemendaal

Comments (16)

 1. Pinoke stuk beter dan Nijmegen! Ze hebben wel wat spitsen nodig die goals kunnen maken, dan gaan ze gewoon om plek 6/7/8 spelen.
  Bloemendaal en Were Di ontliepen elkaar weinig, maar ook dit was terecht!

 2. Wel mooi dat je beide wedstrijden hebt gezien, ze waren helaas tegelijk… Bloemendaal was stukken beter.

 3. Ik heb de eerste wedstrijd van Pinoke gezien en de tweede wedstrijd van Bloemendaal, vandaar mijn opinie.

 4. Bloemendaal inderdaad veel beter dan Were Di. Er werden 2 loepzuivere goals van Bloemendaal afgekeurd….maar de dames bleven strijden. Ook de strafbal in de verlenging was zeer dubieus…Daarom zo dik verdiend dit. Succes volgend seroen Bloemendaal!!!

 5. Foutje: “seizoen”natuurlijk

 6. Heb beide Were Di-Bloemendaal wedstrijden gezien. Ik vond woensdag Were Di tweede helft veel beter. Bloemendaal werd in de wedstrijd gehouden door hun keeper. Zaterdag was redelijk gelijk. Bloemendaal meer kansen maar Were Di ook heel gevaarlijk. Ook nu weer een hoofdrol voor de keeper van Bloemendaal. Were Di dacht al winnaar te zijn, maar wat een reflex bij de strafbal van de keeper van Bloemendaal! Geweldig!! Zij heeft Bloemendaal in de hoofdklasse gehouden. Ik had het nog moeten zien als er zondag een derde wedstrijd gespeeld had moeten worden. Zuur voor Were Di maar als ze zo blijven spelen lukt het volgend jaar wel. Deze wedstrijden waren echt reclame voor het dameshockey.

 7. Pinoké-Nijmegen was niet best. Licht overwicht thuisploeg. Nijmegen iets meer open kansen. Slechts 1 strafcorner in de hele wedstrijd in de laatste seconde van de verlenging voor Pinoké. Hun Keeper brilliant in schoot-outs. Gaan het volgend jaar weer zwaar krijgen. Routine vertrekt en dat kun je niet alleen opvangen met talentvolle jeugd. Hetzelfde geld denk ik voor Bloemendaal. Deze clubs investeren liever hun geld in de mannen.

 8. Eind goed, al goed

  Ben bij Bloemendal-Were Di geweest en net nog even de redding van de keeper van Bloemendaal op Hockey.nl teruggezien. Inderdaad een briljante redding op een cruciaal moment. Ik heb Bloemendaal thuis dit seizoen vaker gezien en haar vaker gewoon goed zien keepen. Straalt rust uit. Alleen jammer dat er verdedigend zoveel fouten worden gemaakt. Vooral veel strafcorners tegen. Als ze daar volgend jaar wat aan doen kunnen ze misschien wat plaatsen stijgen. Moeten ze ook hun strafcorner verbeteren want die is echt slecht. Zaterdag een stuk of 8 gekregen maar geen enkel gevaar gesticht.

 9. Pinoke voor plek 6 en bloemendaal een paar plaatsen stijgen? Pinoke -habif en de blaey de twee beste van dit jaar… Hoe zien jullie dit voor j dan? Mop wordt minder, oz sterker en hurley, kampong en hem hebben al een goeie ploeg.

 10. @monica, Pinoké plaats 6? Habib weg,de Blaey weg, Groot weg, Kuyvenhoven weg, Reuman weg. Dat zijn 5 ervaren spelers. Hoe gaan ze dit gat opvullen. Geld gaat naar de heren

 11. Plek 6 voor Pinoke wellicht wat te hoog gegrepen. Ik heb ze zien spelen dit jaar en konden zelfs met een SCHC en Laren meehockeyen, scoren alleen zo ontzettend moeilijk. Geen spitsen met neusje voor de goal en de corner liep niet. Met Eastham hadden ze stabiliteit, ritme en het hoogste cornerpercentage van hoofdklasse 2014/2015. Dit jaar halen ze weinig en corners en is er geen ritme. 2 ervaren middenvelders, een goede spits en nieuwe keeper en ze staan er weer. MOP loopt leeg, hurley heeft nog niets nieuws en vond ik persoonlijk tegenvallen dit jaar, OR wil ik nog wel wel zien, Bloemendaal blijft matig en Groningen moet ik nog eens zien.

 12. @bosuil2 er staat een vraagteken achter…Dit waren niet mijn beweringen, ik denk juist dat dit absoluut niet gaat gebeuren.

 13. Gaat Habif terug naar Argentinië? Of zoekt ze een club in/dichterbij Duitsland?

 14. Pinoke heeft echt wel potentie hoor! Ze hebben inderdaad spitsen nodig, achterin stond het prima dit jaar! Habif zal wel meegaan naar Duitsland, gek dat ze er niet was met de play-outs. Contractbreuk?!

 15. habif was bezig met schc, maar zoekt nu in duitsland idd. Prima die potentie van pinoke, voor plek 9 en lager idd.

 16. @monice, schc ja? Had eerder db verwacht. Lees nu dat ze inderdaad mee naar Duitsland gaat.

Reageer

Contact Us