Play-outs (H): Almere en hdm winnen eerste duel

De heren van Almere hebben hun eerste stap gezet richting lijfsbehoud. De ploeg speelde zaterdag in Zeist met 3-3 gelijk tegen Schaerweijde en was daarna koelbloediger in het nemen van shoot-outs. Hurley zal nog alle zeilen bij moeten zetten om degradatie naar de Overgangsklasse te voorkomen. De eerste krachtmeting met hdm ging met 2-1 verloren.

Schaerweijde-Almere 3-3 Almere wint na shoot-outs 3-2

Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloze eerste helft, maar vlak voor het rustsignaal zette Erwin Kruisbrink Almere op voorsprong.

Schaerweijde, dat eerder in de play-offs een ticket naar de Hoofdklasse verspeelde na twee nederlagen tegen SCHC, kwam negen minuten na rust op gelijke hoogte via Jelle Phijffer. Een minuut later maakte Deegan Huisman er 1-2 van.

Schaerweijde knokte zich terug. Scott Tupper tekende voor de gelijkmaker. De Canadees deed dat vanaf de strafbalstip, nadat zijn corner door Pasha Gademan op onreglementaire wijze uit het doel was gehouden. Tupper zorgde zes minuten later met een rake corner voor de voorsprong van de Zeister formatie.

Het was niet voldoende voor de overwinning, want Terrance Pieters maakte tien minuten voor tijd gelijk uit een strafcorner waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen.

In de serie onderscheidde Almere-keeper Youri Beck zich door drie shoot-outs van Schaerweijde onschadelijk te maken. De ploeg uit Zeist scoorde er wel twee, maar Almere deed het met drie treffers net iets beter.
Komende zaterdag kan Almere in eigen huis handhaving veiligstellen, anders volgt er een dag later nog een derde wedstrijd in Zeist.

0-1 Erwin Kruisbrink
1-1 Jelle Phijffer
1-2 Deegan Huisman
2-2 Scott Tupper (sb)
3-2 Scott Tupper (sc)
3-3 Terrance Pieters (sc)

hdm-Hurley 2-1

Hdm, dat zich op de laatste speeldag in de Overgangsklasse plaatste voor de play-offs waarin Victoria vervolgens in drie duels werd verslagen, heeft nog één overwinning nodig om te promoveren naar de Hoofdklasse. In eigen huis werd Hurley met 2-1 verslagen.

De Haagse formatie kwam na iets meer dan een halfuur op voorsprong. Kieran Dartée scoorde de openingstreffer uit een strafcorner. Deze stand kon hdm niet vasthouden tot de rust, want Shannon Boucher maakte vlak voor het rustsignaal gelijk.

De beslissing in het duel viel tien minuten voor tijd. Hdm mocht opnieuw aanleggen voor een corner, die dit keer werd benut door Niels Blaak.

Komende zaterdag wordt in het Amsterdamse Bos de return gespeeld. In het geval van een derde en beslissende wedstrijd wordt deze afgewerkt in Den Haag.

1-0 Kieran Dartée (sc)
1-1 Shannon Boucher
2-1 Niels Blaak (sc)

Reageer

Contact Us