Play-outs (H): Handhaving Almere, derde duel voor Hurley

De heren van Almere hebben zich verzekerd van een tweede seizoen in de Hoofdklasse. Vorige week won Almere het eerste duel met Schaerweijde na shoot-outs en zaterdag was de Almeerse formatie opnieuw na shoot-outs de sterkste. Hurley won met 4-1 van hdm en dwong daarmee een derde en beslissende wedstrijd af.

Almere-Schaerweijde 2-2 Almere wint na shoot-outs

Almere begin prima aan het duel. Na vijf minuten leidde de ploeg met 1-0 dankzij een benutte strafcorner van Terrance Pieters. Nog voor rust verdubbelde Jonas de Geus de marge, ook uit een strafcorner.

De score bleef lang op het bord staan totdat Jur van der Have elf minuten voor tijd de aansluitingstreffer van Scaherweijde aantekende. Schaerweijde ging op zoek naar de gelijkmaker. De jacht was succesvol. Een minuut voor het eindsignaal pushte Scott Tupper raak.

Hierdoor moest net als vorige week shoot-outs de beslissing brengen. En net als in de eerste wedstrijd trok Almere aan het langste eind. Van der Have miste de beslissende shoot-out.

Hurley-hdm 4-1

De beslissing over promotie/degradatie tussen Hurley en hdm valt op zondag in het derde en beslissende duel. In het Amsterdamse Bos kwam hdm zaterdag nog wel op voorsprong, maar Hurley stelde na rust orde op zaken en boekte uiteindelijk een ruime overwinning.

Na een kwartier spelen zette Niels Blaak uit een strafcorner hdm op voorsprong. Rogier Rombouts maakte uit een rebound van een corner nog voor rust gelijk. De tweede helft was nog maar net begonnen of Stijn Jolie zette Hurley, ook een strafcorner, op voorsprong. Christian Stroboer verdubbelde de marge met een tip-in, waarna Jolie met zijn tweede treffer uit een corner de eindstand op het bord zette.

0-1 Niels Blaak (sc)
1-1 Rogier Rombouts (sc)
2-1 Stijn Jolie (sc)
3-1 Christiaan Stroboer
4-1 Stijn Jolie (sc)

Zaterdag 3 juni:
Schaerweijde-Almere 3-3 Almere wint na shoot-outs 3-2
hdm-Hurley 2-1

Zaterdag 10 juni:
Almere-Schaerweijde 2-2 Almere wint na shoot-outs
Hurley-hdm 4-1

Zondag 11 juni:
hdm-Hurley

Reageer

Contact Us