Play-outs (H): Pinoké en Hurley winnen eerste duel | Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-outs (H): Pinoké en Hurley winnen eerste duel

De heren van Almere zullen alle zeilen bij moeten zetten om degradatie naar de Promotieklasse te voorkomen. De eerste krachtmeting met Hurley ging na het nemen van shoot-outs (4-3) verloren. Het eerste duel in de best-of-three eindigde in 2-2. Pinoké heeft een eerste stap gezet richting lijfsbehoud. De Steekneuzen waren in het uitduel met Nijmegen met 2-1 te sterk.

Hurley-Almere 2-2 (1-1)

Hurley wint na shoot-outs 4-3
Hurley, dat vorig jaar degradeerde na verlies in de best-of-three tegen hdm, staat op de drempel van de terugkeer op het hoogste niveau.

Christiaan Stroboer zette Hurley voor eigen publiek tot twee keer toe op voorsprong. Terrance Pieters, die met Oranje de Champions Trophy gaat spelen, maakte voor rust gelijk, waarna Stijn Jolie vlak voor tijd met een rake strafcorner shoot-outs afdwong.

Afgelopen zondag ging het voor Hurley nog mis tijdens de shoot-outs. In de derde en beslissende wedstrijd om promotie tegen Klein Zwitserland dolf de ploeg het onderspit. Tegen Almere ging het stukken beter. De pogingen van Maarten Nyst, Christiaan Stroboer, Kenny Bain en Steven Schilte waren raak. Bij Almere misten Andrin Rickli en Daniel de Haan.

Almere kan zaterdag voor eigen publiek een derde en beslissende wedstrijd afdwingen. Dat duel wordt dan op zondag bij Hurley afgewerkt.

5.Christiaan Stroboer 1-0
25.Terrance Pieters 1-1
49.Christiaan Stroboer 2-1
66.Stijn Jolie 2-2 (sc)

Nijmegen-Pinoké 1-2 (1-1)

Pinoké kende de best denkbare start van het duel met Nijmegen. Al na een minuut zette Camil Papa de Steekneuzen op voorsprong. Nijmegen, dat na de winst op Push met Pinoké strijdt om een plek in de Hoofdklasse, maakte vlak voor rust gelijk via Daan ’t Gilde. Die stand bleef lang op het scorebord te staan totdat Pepijn Scheen tien minuten voor tijd voor Pinoké een strafcorner benutte.

De Steekneuzen kunnen het hoofdklasseticket veiligstellen door zaterdag voor eigen publiek te winnen anders volgt een dag later in Nijmegen een derde en beslissend duel.

1.Camil Papa 0-1
33.Daan ’t Gilde 1-1
60.Pepijn Scheen 1-2 (sc)

Zaterdag 2 juni:
15.00 uur: Almere-Hurley
15.00 uur: Pinoké-Nijmegen

Zondag 3 juni:
15.00 uur: Hurley-Almere *
15.00 uur: Nijmegen-Pinoké *
* Indien noodzakelijk

Reageer