Play-outs heren: Nederlaag voor SCHC en Schaerweijde

Hoofdklasseploegen SCHC en Schaerweijde zijn slecht begonnen aan de play-outs. SCHC verloor woensdag na verlenging met 2-1 van Almere. Schaerweijde ging in en tegen Tilburg eveneens met 2-1 onderuit. Zaterdag zullen beide hoofdklassers moeten winnen om niet te degraderen.

Almere-SCHC 2-1 (0-0, 1-1) na verlenging

Voor het tweede jaar op rij probeert Almere via de play-outs een plek in Hoofdklasse af te dwingen. Vorig seizoen dolf de ploeg nog in twee wedstrijden het onderspit tegen Schaerweijde. SCHC promoveerde in 2015 via de play-outs naar het hoogste niveau door Tilburg in twee duels de baas te blijven.

In de tweede helft kwam Almere op voorsprong door een doelpunt van Erwin Kruisbrink. Al in het eerste bedrijf had de ploeg de kans op de score te openen, maar een schot werd net voor de lijn weggehaald. SCHC stelde daar drie strafcorners tegenover, maar wist die niet te verzilveren.

SCHC dwingt verlenging af

Vlak nadat Terrance Pieters een grote kans miste voor Almere en de ploeg met tien man verder moest vanwege een gele kaart voor Huub de With scoorde SCHC de gelijkmaker. Roderic Schwirtz zorgde er met zijn doelpunt voor dat er verlengd moest worden.

In de eerste helft van de extra tijd speelde Almere in ondertal na geel voor Pieters. De ploeg bleef overeind en haalde vervolgens opgelucht adem toen een strafcorner van SCHC door Thomas Vis op de lat werd gepusht. Het was uiteindelijk good old Dider Meijer die in de tweede helft van de verlenging met een backhand het duel in het voordeel van Almere besliste.

Tilburg-Schaerweijde 2-1 (2-0)

Tilburg hoopt na één jaar Overgangsklasse weer terug te keren in de Hoofdklasse. Vorig jaar degradeerden de Tilburgers via de play-outs tegen SCHC. Schaerweijde stelde in 2015 lijfsbehoud veilig door Almere in twee wedstrijden terug te wijzen.

Tilburg, dat zich op de laatste speeldag plaatste voor de play-offs en daarin Victoria versloeg, verzilverde de eerste de beste kans van het duel. Jaap Groels tikte van dichtbij binnen: 1-0. Nog voor rust lifte Joep de Natris de stand naar 2-0. Tot aan het eerste doelpunt was Schaerweijde gevaarlijker dan de Tilburgers. Drie strafcorners in de eerste helft leverden echter niets op voor de Zeister formatie.

Doelpunt Schaerweijde

In de tweede helft ging Schaerweijde op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zag dat Tilburg via Jip Krens op de lat schoot. Het doelpunt kwam er, maar in de resterende vijf minuten lukte het Schaerweijde niet om een verlenging af te dwingen.

Woensdag 18 mei:
20.30 uur: Almere-SCHC (h) 2-1 (0-0, 1-1) na verlenging
20.30 uur: Tilburg-Schaerweijde (h) 2-1 (2-0)

Zaterdag 21 mei:
15.00 uur: SCHC-Almere (h)
15.00 uur: Schaerweijde-Tilburg (h)

Zondag 22 mei:
15.00 uur: Almere-SCHC (h)*
15.00 uur: Tilburg-Schaerweijde (h)*

* Indien noodzakelijk

Comments (12)

 1. wat een bedenkelijk niveau, Tilburg kan niet beter, Schaerweijde wilde niet beter leek het, en de scheidsrechters waren wel heel erg slecht, jammer, hopelijk zaterdag technisch up tempo hockey

 2. Zuurpruim

  @Hans: ik stel voor dat jij lekker thuis blijft en de herhaling van Goede Tijden Slechte Tijden gaat kijken. Ik heb genoten van de wedstrijd met veel strijd, spanning en sensatie en kijk uit naar nog zo’n pot zaterdag.

 3. Beste Hans,
  Heb je uberhaupt één andere wedstrijd van Tilburg gezien dit seizoen?

 4. @hans: Was overigens een goede aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden gister.

 5. Ben het wel beetje eens met Hans. Was op geen enkele manier HK niveau, maar kwam door spanning denk ik. Tilburg had meer Play Off mentaliteit dan Schaerweijde, die zelfs na 2-0 niet echt wakker leken. Tilburg misschien technisch minder maar op basis van geleverde energie met mazzel gewonnen.

 6. Was idd erg matig wat Schaerweijde liet zien. Tempo moet veel hoger. En niet met 4 man achter de bal blijven wanneer je met 2-0 achter staat. Zal in Zeist wel een andere wedstrijd worden.

 7. Zeer bedenkelijk

  Wel heel vreemd dat wanneer Schaerweijde vol druk speelt, Tilburg alleen maar de ballen kan weggooien…. Onder de druk uit hockeyen wordt toch wel verlangt in de HK. Tilburg op basis van puur meer energie geven gewonnen. Schaerweijde leek ongeïnspireerd. Genoten van De Natris, speelde wederom ontzettend goed.

 8. Schaerweijde is gewoon verplicht om dit te winnen. Tilburg is op dit moment nog niet ervaren genoeg voor de Hoofdklasse. Nog veel jonge spelers in de selectie zitten. De Natris was idd weer geweldig, nu al 6 goals in 3 play off wedstrijden.

 9. @Kees, mooi voor de Natris, zal Den Bosch of Oranje Rood hem wel bellen.

 10. @Henk, zal niet zo snel gebeuren, gok ik. Komt oorspronkelijk van OZ af, maar door blessuregevoeligheid gestopt daar. 1x in de week trainen bij Tilburg kan nog, maar in een beter team…?

 11. Vlugge Japie

  Verwacht uiteindelijk dat Tilburg gaat promoveren. Denk dat SCHC de komende twee wedstrijden gaat winnen tegen Almere. Zaterdag wordt relatief eenvoudig, zondag wordt een lastige pot.

 12. Verwacht dat Tilburg idd gaat winnen na shoot-outs. Tilburg heeft een ervaren keeper op dat gebied.

Reageer

Contact Us