Play-outs HK (H): Vier ploegen strijden om twee startplekken in de Hoofdklasse Heren 2019/2020 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-outs HK (H): Vier ploegen strijden om twee startplekken in de Hoofdklasse Heren 2019/2020

De kampioen van de Hoofdklasse Heren werd dit weekend al bekend, deze week staat in het teken van de staart van de Hoofdklasse en de kop van de Promotieklasse. Hurley won in de Promotieklasse de titel en zien we sowieso terug in de Hoofdklasse, terwijl SCHC als nummer laatst eindigde en daarmee al een niveau is afgedaald. In de loop van deze week zal duidelijk worden welke ploegen zich voegen bij de beste twaalf van Nederland. In de race zijn hdm, Klein Zwitserland, Cartouche en Tilburg. 

Hdm – Klein Zwitserland

Hdm schippert de afgelopen jaren tussen de Hoofdklasse en de Promotieklasse (voorheen Overgangsklasse) en mag dit jaar weer een poging wagen promotie af te dwingen naar de Hoofdklasse Heren. In het seizoen 2016/2017 lukte het de Hagenaars om de klus te klaren: over drie wedstrijden trok hdm aan het langste eind ten koste van Hurley. Het seizoen dat daarop volgde eindigde de ploeg echter troosteloos onderaan en degradeerde het direct. Nu mag de ploeg van Erik van Driel opnieuw proberen promotie af te dwingen, maar dan zal het eerst af dienen te rekenen met die andere ploeg uit Den Haag, Klein Zwitserland. De Steenbokken eindigde op de voorlaatste plaats in de Hoofdklasse en vechten nu in een stadsderby wie zich voor even de beste ploeg van de residentiestad mag noemen. Vorig jaar dwongen de heren van Klein Zwitserland nog promotie af na een onderlinge confrontatie met Hurley, waarna het over drie wedstrijden de sterkste was.

Cartouche – Tilburg

In Voorburg kan de club dit jaar geschiedenis schrijven. Lukt het Cartouche om voor het eerst sinds de oprichting in 1949 mee te strijden op het hoogste niveau? In de Promotieklasse eindigde de ploeg op een verdienstelijke derde plek. De Voorburgers liepen bovendien slechts twee keer in het hele seizoen tegen een nederlaag aan, al staan daar wel negen gelijke spelen tegenover. De ploeg zal hoogstwaarschijnlijk veel hebben getraind op shoot-outs de afgelopen tijd. De tegenstander van aankomende woensdag is Tilburg, dat in de Hoofdklasse uiteindelijk op de tiende plek eindigde. Ook dat is een uiterst knappe prestatie, zeker gezien het feit dat de Brabanders voor de winterstop nog onderaan bungelde. In het kalenderjaar 2019 lijkt de ploeg herboren en werden er steeds meer punten gepakt. Nog geen twee maanden geleden versloeg de ploeg zelfs de oppermachtige kampioen Bloemendaal: op 4 april eindigde het thuisduel in een 2-0 zege. Een prestatie om moed uit te putten.

Comments (2)

  1. Ronald Hugers?

  2. Redactie Hoofdklassehockey.nl

    Dank je wel voor de oplettendheid. Dit moest natuurlijk zijn Erik van Driel.

Reageer