Play-outs Livera HK (D): Welke teams komen in het seizoen 2019/2020 uit in de Livera Hoofdklasse? - Hoofdklasse Hockey Nederland

Play-outs Livera HK (D): Welke teams komen in het seizoen 2019/2020 uit in de Livera Hoofdklasse?

Waar afgelopen weekend Amsterdam Dames 1 tot kampioen van Nederland werd gekroond, staan er deze week hele andere belangen op het spel. Victoria Dames 1 werd al kampioen van de Promotieklasse en is daarmee verzekerd van deelname op het hoogste niveau, terwijl Groningen Dames 1 als hekkensluiter eindigde in de Livera Hoofdklasse en de omgekeerde weg bewandelt. Vier ploegen strijden nu nog om promotie/handhaving: MOP, Bloemendaal, HGC en Huizen.

MOP-Bloemendaal 

De ploeg uit Vught eindigde uiteindelijk op gepaste afstand van Victoria op de tweede plek van de Promotieklasse, waardoor het automatisch uitkomt tegen het als elfde geëindigde Bloemendaal in de Livera Hoofdklasse. MOP kan na twee jaar afwezigheid weer terugkeren op het hoogste niveau, nadat het in 2016/2017 als elfde eindigde in de Hoofdklasse en vervolgens in de play-outs over twee nederlagen werd uitgeschakeld door Nijmegen. Voor de Vughtenaren kan het de tweede keer zijn in dit decennium dat het promoveert naar het hoogste niveau, in 2010/2011 lukte het de Brabanders al eerder. De laatste keer dat Bloemendaal play-outs speelde dateert van hetzelfde seizoen als toen MOP degradeerde. In 2016/2017 eindigde de Mussen evenals MOP op 15 punten en werd het tiende en dus ook veroordeeld tot het spelen van play-outs. Destijds lukte het Bloemendaal echter wel om lijfsbehoud te bewerkstelligen: over drie wedstrijden was de ploeg te sterk voor HGC. Aanstaande donderdag vindt het eerste duel plaats op sportpark Bergenshuizen, de return op ‘t Kopje vindt aankomende zaterdag plaats.

HGC-Huizen

Aan de Roggewoning wacht de ploeg uit Wassenaar opnieuw een bezoek van Huizen. HGC eindigde in de Promotieklasse op de derde plaats met een punt minder dan MOP en neemt het zodoende op tegen het team van Boaz Janssen, die na dit seizoen stopt als hoofdcoach van Dames 1. De dames uit het Gooi eindigde in de Livera Hoofdklasse als tiende, met een punt meer dan het gedegradeerde Groningen en Bloemendaal. Voor de Gazellen luidt het credo ‘driemaal is scheepsrecht’, aangezien het alweer het derde jaar op rij is dat de Wassenaarders de play-outs hebben bereikt. In 2016/2017 kwam de ploeg net te kort tegen Bloemendaal, vorig jaar was de tegenstander van aankomende woensdag over twee wedstrijden de betere. In Wassenaar eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel, waarna Huizen de shoot-outs beter nam. Op sportpark Bestevaer dwong Huizen lijfsbehoud af na een 2-1 zege. Krijgt HGC deze week een déjà vu, of wordt er dit seizoen wel van stuivertje gewisseld?

Reageer