Polkamp: "Ik heb veel leuke dingen gelaten om weer fit te worden" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Polkamp: “Ik heb veel leuke dingen gelaten om weer fit te worden”

Oliver Polkamp was teleurgesteld en verrast toen hij hoorde niet geselecteerd te zijn voor het EK in België. Net als Rotterdamse teamgenoot Hidde Turkstra, die aan het herstellen is van een handblessure, baalt hij flink. “De bondscoach vindt dat anderen mij voorbij zijn gestreefd in de tijd dat ik geblesseerd was,” laat Polkamp weten in het AD/Rotterdams Dagblad.

“Ik ben evenwel een andere mening toegedaan. Maar goed, we kunnen van mening verschillen, maar hij is degene die bepaalt wat voor spelers hij selecteert. En ik zit daar dus helaas niet bij.”

De verdediger raakte vorige maand na afloop van een training geblesseerd. Na de training was Polkamp met Billy Bakker en Valentin Verga nog een balletje aan het slaan, toen hij door zijn enkel ging. “De bondscoach spreekt van een rijdende trein die is doorgedenderd tijdens mijn blessure,” vertelt Polkamp. “Ik heb echter keihard getraind en veel leuke dingen gelaten om weer fit te worden. Daarom is het een grote teleurstelling. Ik had en heb echt het idee dat ik heb aangepikt bij die rijdende trein.”

Echt vakantie heeft Polkamp niet, hij is namelijk de eerste reservespeler voor het Europees Kampioenschap. Mocht er iemand geblesseerd raken, dan mag Polkamp alsnog uitkomen op het EK. “Dat betekent dat er wordt doorgetraind. De gehele EK-selectie plus Oliver Polkamp,” grapt hij. In het begin leverde dat nog wat frustratie op, maar de Rotterdamse verdediger heeft zich herpakt en traint nu vol mee. “Ik ga laten zien dat ik wel aan het niveau voor het EK voldoe. En aangezien ik reservespeler ben, is er nog een miniem kansje dat ik kan meedoen,” zegt Polkamp strijdbaar.

Comments (7)

  1. En weer een EK missen door een blessure. Zit deze jongen echt niet mee. Maar of wij dat als oranje supporters nou erg vinden? Jenniskens, baart, Balkestein, Jolie zijn toch de basis klanten achterin?

  2. Hij is goed maar ik denk niet dat hij er al is. Iets meer bescheidenheid zou hem sieren…

  3. Ik vind het zwaar onterecht dat deze jongen er niet bij zit. Verdedigend vind ik hem niet denderend maar hij kan aanvallend wel erg veel brengen. Bovendien heb ik het gevoel dat deze man er staat op momenten dat het nodig is. Play-offs speelde hij erg goed en ook bij de HWL heeft hij me positief verrast. Jenniskens ben ik wel gecharmeerd van en is denk ik verdedigend ietsje beter maar aanvallend weer iets minder. Van der Kamp is verdedigend ook niet denderend en brengt aanvallend ook niet zoveel. Ik denk dat van Ass beter Polkamp mee had kunnen nemen i.p.v. van der Kamp, maar we zullen zien hoe het uitpakt…

  4. En maar blijven zeuren. Polkamp is een 13 in dozijn hockeyer, redelijk gespeeld bij de HWL, maar vooral een harde werker en beuker. Maar daar is de keuze groot in. En Van Ass verlegt toch ook naar meer stylistische spelers. Kracht en beuken alleen werkt niet. En nee stilistisch alleen ook niet. Maar bij die mix zijn voor werkers keuzes genoeg.

  5. En maar blijven zeuren? Volgens mij is een forum ervoor bedoelt om je mening te geven. Polkamp is ook een harde werker en een beuker maar wel eentje die aanvallend veel kan brengen. Kracht en beuken alleen zal inderdaad niet werken maar hij heeft in de play-offs en HWL laten zien dat hij daadwerkelijk wat kan toevoegen aan een team. Ik denk dat hij meer toevoegt dan van der Kamp.

  6. @Robbert. Je vergeet Van der Weerden nog even die ook achterin speelt, of dat basis is weet ik eerlijk gezegd niet maar hij zal wel veel spelen.
    En verder komt Sander de Wijn natuurlijk na het EK weer terug dus het zal nog moeilijk worden voor meneer Polkamp om zich terug te knokken.

  7. Vergeet VD Horst ook niet. Sterkste Basis verdediging is in mijn optiek Vd Horst, de Wijn, vd Weerden en Balkenstein. Vd Weerden is verdedigend wellicht niet sterker maar heeft nu eenmaal die topcorner. Daarna komen wat mij betreft Jolie, Jenniskens, Polkamp en Baart, waarbij die laatste ook op het middenveld uit de voeten kan.

Reageer