Polkamp zoekt naar nieuwe identiteit | Hoofdklasse Hockey Nederland

Polkamp zoekt naar nieuwe identiteit

Sophie Polkamp stopt met het Nederlands hockeyelftal. Afgelopen vrijdag liet de verdedigster van Amsterdam nog vrolijk weten dat ze zeker door zou gaan tot en met het WK van 2014 in Den Haag.

„Ik kon niet anders”, zei Polkamp gisteren toen ze met haar leugentje werd geconfronteerd. „Ik wilde het pas na de play-offs bekend maken en voor de finale tegen Den Bosch rust bij Amsterdam. Als ik het vrijdag bekend had gemaakt, zou de bom barsten en het alleen maar over mijn afscheid gaan. Dat wilde ik niet.”

Polkamp won een dag later met Amsterdam de landstitel door Den Bosch met 1-3 te verslaan in de beslissende wedstrijd van de best-of-three-serie. Vervolgens bracht ze naar buiten dat ze het voor gezien houdt bij Oranje. De hockeyster heeft besloten om wel door te gaan bij haar club, omdat ze daar nog heel veel plezier aan beleeft.

Maar bij Oranje is het na het winnen van onder meer twee gouden olympische medailles dus mooi geweest. Dit heeft voornamelijk te maken met haar slepende rugblessure. Polkamp moet vanwege haar kwetsuur heel veel extra trainen om op topniveau te kunnen blijven hockeyen. „Daardoor moet ik veel alleen doen. Daar zag ik tegenop.”

Twee dagen nadat ze landskampioen werd met Amsterdam zei Polkamp verder dat ze het nog wat onwerkelijk vond dat ze het nu daadwerkelijk voor gezien heeft gehouden bij Oranje. „Ik heb de beslissing drie weken geleden genomen en was ondertussen vol met Amsterdam bezig met de play-offs. Daarom was ik er niet echt mee bezig. Nu wel. Ik heb het er wel zwaar mee. Hockey was hetgeen waar alles om draaide. Het voelt op dit moment toch alsof ik mijn identiteit kwijt ben. Tegelijkertijd weet ik dat ik de goede beslissing heb genomen en het kriebelt om te gaan ontdekken wat er in het leven allemaal nog meer is.”

De 28-jarige Polkamp die in Amsterdam Fashion & Branding studeert, hoopt zo snel mogelijk een nieuwe identiteit te vinden.

 

Comments (9)

 1. Veel succes Sophie.
  Dat met die identiteit gaat vast wel lukken ,hoor .Eerlijk gezegd had ik al eerder deze stap van je verwacht .Je bent zo blessure gevoelig , maar gelukkig altijd alle vertrouwen van je coaches gehad. Daardoor heb je een mooie hockeycarrière gehad en je gaat nog steeds mooie potten spelen in de Hoofdklasse ,toch?
  Je hebt altijd nog je maatjes die doorgaan bij Oranje ,dus dat contact blijft wel. Maar wel moeilijk ,inderdaad ,om nu definitief aan de zijlijn te staan bij het internationale hockey.
  Maar kom aan ,bijna 29 jaar oud nu , dat is toch niet zo verwonderlijk ?

 2. @miriam, verwacht je nu dat Pollamp je vraagtekens gaat beantwoorden?

 3. Hoofdklaser

  Peter, ze weet gewoon niet of haar verhaal klopt. Eerst research doen dan hoef je niet allerlei vraagtekens achter je verhaal te zeggen…. toch?…..

 4. @hoofdklasser, en van wie zou ze antwoord willen denk je?

 5. Socrates

  Leedvermaak en nujij perikelen dringen ook door tot dit forum 😀 pien doet goed haar best maar met Miriam erbij wordt het helemaal lachen!

 6. Quote: Het voelt op dit moment toch alsof ik mijn identiteit kwijt ben.

  Dat betekent nog niet dat de kern van dit verhaal is dat ze haar identiteit kwijt is. Dat vind ik nogal wat. Beetje vreemde titel. Kunnen jullie niet iets meer tijd aan de artikelen besteden redactie?

 7. @peter en “hoofdklaser “( ha ha ) wat een “klaas ” !
  Ik verwacht helemaal geen antwoorden van Sophie.Wat een idiote interpretatie van die 2 vraagtekens in mijn posting
  Ga lekker wat anders doen mensen. Ik in ieder geval wel. Zonde van mijn tijd dit forum

 8. @Miriam, waarom reageer je dan Lieverd?

 9. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de redenatie van Peter en die Klaas helemaal zo gek nog niet vind. Ik dacht de eerste keer namelijk hetzelfde… Maar blijf vooral lekker komen en posten. Houdt het forum levendig!

Reageer