Preview Dames: burenruzie in Amsterdamse bos - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview Dames: burenruzie in Amsterdamse bos

De Hoofdklasse dames gaat alweer beginnen aan de tweede speelronde. De titelfavorieten wonnen allen de eerste wedstrijd. Ook heeft Pinoké zichzelf meteen gebombardeerd tot een van de play-offs kandidaten door te winnen van Kampong.

Kampong – SCHC

Kampong kon afgelopen week geen stempel drukken op de ontmoeting met Pinoké. De ploeg uit Utrecht had sterke momenten in de eerste helft, maar kon uiteindelijk de trekker niet overhalen. Een gemiste strafbal van Renee van Laarhoven zorgde ervoor dat de ploeg nog geen doeldoelpunten heeft kunnen maken in de Hoofdklasse. SCHC kroop afgelopen week door het oog van de naald en won de ontmoeting met Bloemendaal. De ploeg lijkt kwetsbaar en heeft ook in de voorbereiding nog niet echt kunnen uithalen. Topschutter Yibbi Jansen hoopt haar debuut weer te kunnen maken, nadat ze vorige week afwezig was door ziekte. Vorig jaar won Kampong verrassend op eigen veld van SCHC met 2-0. SCHC zal zondag scherp willen beginnen om het verschil al in de eerste helft te maken.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst SCHC

Laren – Amsterdam

De gasten hadden een week geleden nog te kampen met een corona-aanslag in de ploeg. Minimaal één oranje-international zou geveld zijn door het virus. Toch werkte de ploeg gisteren haar eerste wedstrijd af tegen HGC. Amsterdam won vorig jaar twee keer gemakkelijk van Laren. Ook deze wedstrijd lijkt een gemakkelijke prooi te worden voor de ploeg van Robert Tigges. Laren mocht afgelopen weekend onverwachts bijna rekenen op een punt. In de ontmoeting met Oranje-Rood werd nipt verloren (2-1). De bijna volledig nieuwe ploeg van Laren-coach Spoelstra moet hopen op een stunt in eigen huis.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Amsterdam

Het nieuwe coach-duo Spoelstra en Cheesman hopen stiekem op een punt in de ontmoeting met Amsterdam. Foto: Roel Ubels

Bloemendaal – Den Bosch

Een interessante ontmoeting deze zondag is die tussen de dames van Bloemendaal en Den Bosch. De thuisploeg Bloemendaal won afgelopen weekend bijna van SCHC. De ploeg had pech dat SCHC in de laatste vijf minuten tot tweemaal toe kon scoren. Desalniettemin moet de ploeg van Jeroen Visser veel vertrouwen hebben geput uit deze ontmoeting. Een pittige tegenstander zal Bloemendaal zondag kennen.

Den Bosch coach Raoul Ehren wil ook graag in de tweede wedstrijd van het seizoen een grote score neerzetten. Foto: Roel Ubels

De dames van Den Bosch, die in bloedvorm lijken te zijn, komen op bezoek op ‘t Kopje. Afgelopen weekend kende Den Bosch een makkelijk weekend en won met maar liefst 6-0 van Victoria. Frederique Matla en Lideweij Welten waren degenen die het verschil konden maken door respectievelijk drie en twee maal te scoren. Doelpunten worden er de laatste weken gemakkelijk gemaakt bij Den Bosch. Zondag hoopt de ploeg weer uit te halen tegen Bloemendaal.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst Den Bosch

Victoria – Oranje-Rood

Het is de eerste keer in twee jaar dat beide teams elkaar tegenkomen op de velden van HC Victoria. Vorig jaar ging de onderlinge ontmoeting wedstrijd op Victoria niet door vanwege het corona-virus. Victoria verloor afgelopen weekend kansloos met maar liefst 6-0 van Den Bosch en is uit op een revanche. De ploeg wil graag rechtstreekse degradatie voorkomen en zal dus vroeg in het seizoen al punten willen pakken. Oranje-Rood won met 2-1 van Laren door een schitterende spitsen goal van Trijntje Beljaars. Of Oranje-Rood sterk genoeg is om Victoria op de knieën te krijgen, is nog sterk de vraag.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: Gelijkspel

HGC – HDM

HDM boekte afgelopen weekend een mooie overwinning op Hurley. Beide ploegen leken lange tijd de punten te delen, toch trok HDM de overwinning over de streep. HGC speelde woensdag de eerste ontmoeting tegen Amsterdam. Vorig jaar waren Tessa Beetsma (2x), Pien van Nes (1x) en Nina van der Marel (1x) de doelpuntenmakers voor HDM in de ontmoeting tegen HGC.

De thuisploeg moest woensdag een wedstrijd inhalen tegen Amsterdam. HGC speelde sterk maar moest zijn meerdere kennen in Amsterdam. Doelpunten kwamen er van Scheepens en McEwen. Laatstgenoemde is pas net overgekomen naar HGC en mocht in haar eerste wedstrijd in de Hoofdklasse dames dus meteen scoren.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: winst HDM

Hurley – Pinoke

Een interessante ontmoeting is die tussen Hurley en Pinoké. De steekneuzen wonnen afgelopen weekend van Kampong met 2-0. De terugkerende Kelly Jonker hoopt zondag op haar eerste doelpunt. De dames hoeven niet ver te reizen. Het eerste veld van Hurley ligt om de hoek.

Hurley zal een flinke kater hebben van de eerste wedstrijd van het seizoen. Pas op het allerlaatst verloor de ploeg van HDM. Beide ploegen zullen aan elkaar gewaagd zijn. Spanning in het Amsterdamse bos.

Voorspelling redactie Hoofdklassehockey: gelijkspel

Reageer