Preview FIH Pro League (D): Duitsland-Nederland | Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview FIH Pro League (D): Duitsland-Nederland

Aanstaande vrijdag nemen de Oranje Dames het op tegen Duitsland. In Mönchengladbach treeft de ploeg van Alyson Annan om 18.15 aan voor de achtste wedstrijd van de Pro League. Het wordt de eerste onderlinge ontmoeting voor de twee landen in dit landentoernooi. 

Het Nederlands Elftal doet het vooralsnog erg goed in de Pro League. Van de zeven wedstrijden won de ploeg er maar liefst zes. Alleen van Australië werd er verloren (1-0). Oranje staat momenteel eerste in het klassement, op basis van het overwinningspercentage.  De Duitsers staan er iets minder voor en zijn terug te vinden op de vijfde plek in het tussenklassement en zal dus aan de bak moeten om in ieder geval bij de laatste vier ploegen te eindigen. Eerder deze week won de ploeg wel eenvoudig van Groot-Brittannië in hun eerste thuiswedstrijd. In Mönchengladbach werd het 2-0 voor de Duitsers. De ploeg zal vrijdag dus vol vertrouwen aantreden tegen Oranje.

Selectie Duitsland-Nederland:

Maria Verschoor Amsterdam
Lauren Stam Amsterdam
Marijn Veen Amsterdam
Josine Koning (K) Den Bosch
Frédérique Matla Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Pien Sanders Den Bosch
Ireen van den Assem Den Bosch
Malou Pheninckx Kampong
Alexandra Heerbaart (K) Kampong
Freeke Moes Oranje-Rood
Lisa Post Oranje-Rood
Yibbi Jansen Oranje-Rood
Laura Nunnink Oranje-Rood
Ginella Zerbo SCHC
Xan de Waard SCHC
Laurien Leurink SCHC
Caia van Maasakker SCHC

De wedstrijd Duitsland-Nederland wordt live uitgezonden vanaf 18.15 op Ziggo Sport. Ook is de wedstrijd via een liveblog rechtstreeks te volgen via hoofdklassehockey.nl.

Reageer