Preview finale heren: Oranje Zwart – Amsterdam

Voor de tweede maal sinds de invoering van de play-offs bij de heren treffen Oranje Zwart en Amsterdam elkaar in de finale. De eerste keer was in 2003. Toen ging de titel naar Amsterdam dat twee keer met 3-2 te sterk was.

In de historie kwamen beide ploegen elkaar vier keer tegen in de play-offs: 1995, 2003, 2009 en 2015. Amsterdam was in drie series de bovenliggende partij, maar de laatste ontmoeting, vorig seizoen in de halve finales, was Oranje Zwart in drie wedstrijden te sterk.

Slijtageslag tegen Kampong

De Amsterdammers speelden in 2012 voor het laatst in de finale en pakten de titel door Rotterdam te verslaan. Op weg naar de eindstrijd van 2016 rekende Amsterdam in een ware slijtageslag af met Kampong. Na een 4-2 nederlaag in de eerste wedstrijd werd zaterdag dankzij een golden goal van Billy Bakker met 3-2 gewonnen, waarna het derde duel ook in Amsterdams voordeel eindigde: 3-1.

Oranje Zwart heeft de afgelopen seizoenen een abonnement op de finale. De Eindhovenaren staan voor de vierde maal op rij in de eindstrijd. In 2013 werd verloren van Rotterdam, maar de afgelopen twee jaar pakte Oranje Zwart de titel door respectievelijk Bloemendaal en Kampong te verslaan.

Afrekenen met HGC

Ook de Eindhovense formatie moest drie wedstrijden spelen om de finale van 2016 te bereiken. HGC, dat voor het eerst sinds zes jaar play-offs speelde, bleek een taaie tegenstander. Twee duels werden pas na shoot-outs beslist, waarna Oranje Zwart in de derde en beslissende wedstrijd met 3-0 won.

Beide competitieduels tussen Oranje Zwart en Amsterdam eindigden in een zege voor Amsterdam, beide keren met slechts één doelpunt verschil. In Amsterdam werd het 4-3 en in Eindhoven 3-2.

Donderdag 5 mei
15.45 uur: Oranje Zwart – Amsterdam
Zaterdag 7 mei
15.45 uur: Amsterdam – Oranje Zwart
Zondag 8 mei
15.45 uur: Amsterdam – Oranje Zwart *

*Indien noodzakelijk

Reageer

Contact Us