Preview HK (H): Topper tussen Kampong en HGC, Koploper Bloemendaal ontvangt Rotterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (H): Topper tussen Kampong en HGC, Koploper Bloemendaal ontvangt Rotterdam

Wegens de Europese verplichtingen van Oranje-Rood in de EHL staan er in de negende speelronde vijf wedstrijden op het programma*. In de kop van de Hoofdklasse gaat HGC op bezoek bij Kampong, terwijl lijstaanvoerder Bloemendaal de huidige nummer zes Rotterdam ontvangt. Klein Zwitserland ontvangt Almere, beide ploegen staan op vijf punten.

Bloemendaal-Rotterdam

In Bloemendaal gaat Rotterdam op bezoek bij de koploper, die als enige ploeg nog niet verloor dit seizoen. Sterker nog, Bloemendaal is al 32 wedstrijden op rij ongeslagen in de Hoofdklasse, een clubrecord. Rotterdam verkeert ook in uitstekende vorm en won haar laatste drie wedstrijden met ruime cijfers. In Bloemendaal heeft de ploeg het echter meestal lastig en wist het slechts eenmaal te winnen in de laatste acht ontmoetingen.

Den Bosch-SCHC

In Brabant gaat de hekkensluiter SCHC op bezoek bij Den Bosch. Met slechts twee punten uit acht wedstrijden snakt Stichtse naar punten. Den Bosch speelde haar laatste wedstrijd gelijk tegen Kampong, 1-1. De onderlinge ontmoeting vorig jaar eindigde in een 2-1 overwinning voor Den Bosch. Van de laatste zes duels in de Hoofdklasse wist Den Bosch slechts één wedstrijd te verliezen.

Kampong-HGC

In Utrecht staat een prachtig affiche op het programma tussen Kampong en HGC. Beide ploegen staan op zestien punten uit acht wedstrijden. Bovendien is het een duel tussen de twee meest scorende ploegen uit de Hoofdklasse. HGC pakte al drie wedstrijden op rij de winst, Kampong heeft het na een flitsende start iets moeilijker en won al twee wedstrijden op rij niet.

Klein Zwitserland-Almere

In Den Haag treffen Klein Zwitserland en Almere elkaar voor het eerst in de Hoofdklasse. Beide ploegen staan op vijf punten na acht wedstrijden. Klein Zwitserland heeft een mindere fase en verloor al vier wedstrijden op rij, terwijl Almere de afgelopen twee wedstrijden geen punt pakte. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in 2015/2016 in de Overgangsklasse. Almere won het uitduel destijds met 2-3 in een seizoen waarin Almere promoveerde en Klein Zwitserland juist degradeerde.

Tilburg-Pinoké

In Tilburg wacht de huidige nummer elf een bezoek van de Steekneuzen op plek acht. De vorige ontmoeting op 15 april won Tilburg met 1-0. Dit seizoen heeft Tilburg het echter moeilijk en won het nog geen enkele wedstrijd. Pinoké won onlangs haar eerste wedstrijd van Almere met 1-0, nadat het drie wedstrijden op rij had verloren. De laatste zeven uitwedstrijden wist het echter niet te winnen.

*De inhaalwedstrijd tussen Oranje-Rood en Amsterdam wordt gespeeld op vrijdag 19 oktober om 20.30.

Reageer