Preview HK (D): Amsterdam in topper op bezoek bij SCHC

In het tweede deel van het dubbelweekend voor de dames in de Hoofdklasse ontvangt SCHC zondag Amsterdam. Het is de topper van de speeldag 17. Laren gaat op bezoek bij hekkensluiter Groningen en Oranje-Rood treft op ’t Kopje Bloemendaal.

SCHC-Amsterdam

Beide ploegen verkeren in goede vorm. Zowel SCHC als Amsterdam wisten vier wedstrijden na de winterstop in winst om te zetten. De zegereeks van Amsterdam houdt inmiddels al zes duels aan. SCHC steeg vrijdag ten koste van Laren naar de derde plaats en Amsterdam behield de koppositie. De Bilthovense ploeg zit volop in de strijd om de play-offtickets. Punten en met name een overwinning zou zeer welkom zijn. Eerder dit seizoen was Amsterdan nog nipt te sterk. In het Wagener Stadion werd het 1-0.

Groningen-Laren

Beide ploegen pakten vrijdag een punt. Laren ontsnapte in de slotfase tegen Kampong (2-2) en Groningen slaagde er niet in een 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Hoewel Laren door de remise de derde plaats moest afstaan aan SCHC heeft de ploeg nog twee inhaalduels te spelen. Kortom in de strijd om een play-offticket staat Laren er vooralsnog goed voor. Dan moet er wel gewonnen worden van Groningen. De hekkensluiter pakte vrijdag het tweede punt van het seizoen. Hierdoor heeft Groningen nog steeds kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen. In eigen huis pakte de ploeg dit seizoen tot nu toe slechts één punt (Huizen, 3-3). Laren leed in uitwedstrijden alleen puntenverlies tegen Den Bosch (2-1 verlies) en Kampong (2-2). In de heenwedstrijd was Laren met 4-1 te sterk voor Groningen.

Kampong-Nijmegen

Kampong is goed bezig na de winterstop met drie remises en twee zeges. De Utrechtse ploeg is inmiddels al zes duels ongeslagen. Nijmegen maakte het vrijdag SCHC moeilijk, maar ging toch onderuit: 0-1. Het was alweer de achtste nederlaag in negen duels. De ploeg zakte een plaats op de ranglijst ten faveure van Huizen. De promovendus staat elfde op drie punten van hekkensluiter Groningen. Scoren gaat Nijmegen moeilijk af, slechts één treffer in de laatste vijf duels. De ploeg scoorde in de heenwedstrijd tegen Kampong ook één doelpunt en stelde daarmee een punt veilig (1-1). Dat was overigens wel in een fase van de competitie waarin Kampong minder draaide.

Bloemendaal-Oranje-Rood

Oranje-Rood hield vrijdag de hoop op deelname aan de play-offs levend na de nipte zege op hdm. De ploeg staat in punten gelijk met Laren en het gat met SCHC is twee punten. Echter, Laren heeft twee duels minder gespeeld en SCHC één. Die twee ploegen hebben dus betere papieren. Het is zaak voor Oranje-Rood om de druk op SCHC en Laren te houden. Daarom moet er worden gewonnen op ’t Kopje. In de heenwedstrijd was Oranje-Rood met 3-0 te sterk. Bloemendaal pakte vorige week zondag thuis een punt tegen Nijmegen, maar verloor vrijdag met 3-0 van Amsterdam.

hdm-Hurley

Na de winterstop is voor beide ploegen de deelname aan de play-offs langzaam uit het zicht verdwenen. Hurley won slechts één van de laatste vijf duels en hdm pakte uit vier wedstrijden slechts één keer de volle winst. Het is daarom de strijd tussen de nummer zes (Hurley) en zeven (hdm). Het gat tussen beide ploegen bedraagt twee punten en hdm heeft nog een inhaalwedstrijd te spelen. Hurley moest vrijdag een fikse nederlaag slikken tegen Den Bosch (0-6) en hdm verloor op de valreep van Oranje-Rood (1-0). Eerder dit seizoen eindigde de onderlinge confrontatie in een 2-0 zege voor Hurley.

Den Bosch-Huizen

Na de puntendeling op de eerste speeldag na de winterstop tegen Kampong (1-1) is Den Bosch weer op dreef. Vrijdag werd Hurley met liefst 6-0 verslagen. In de laatste twee duels scoorde de landskampioen negen keer en incasseerde de ploeg geen enkele tegentreffer. En dat is geen goed nieuws voor Huizen. De promovendus sleepte in de topper met hekkensluiter Groningen een punt uit het vuur. Het was pas het eerste punt uit vier wedstrijden na de winterstop. Het onderlinge duel eerder dit seizoen in Huizen werd door Den Bosch met 4-0 gewonnen.

Reageer

Contact Us