Preview HK (D): Amsterdam tegen Laren, Pinoké ontvangt Bloemendaal

Zondag staat in de Hoofdklasse dames de elfde en laatste speeldag voor de winterstop op het programma. Amsterdam speelt in eigen huis de topper tegen Laren. Ook onderin wordt er een belangrijke strijd uitgevochten. Hekkensluiter Bloemendaal gaat op bezoek bij Pinoké, dat voorlaatste staat.

Amsterdam-Laren

Beide ploegen hielden geen goed gevoel over aan vorig weekend. Amsterdam verspeelde een 2-0 voorsprong tegen Kampong en keerde uiteindelijk met lege handen huiswaarts. Laren hield wel een punt over aan het duel met SCHC, maar kwam er tegen de Bilthovense formatie nauwelijks aan te pas. Het was te danken aan keepster Joyce Sombroek dat SCHC niet wist te scoren. Een steun in de rug van Laren is wellicht dat de ploeg afgelopen seizoen Amsterdam de enige thuisnederlaag in de competitie bezorgde: 1-3. Ook in Laren wist Amsterdam niet te winnen (1-1). Een lastige opgave dus voor de vice-kampioen die misschien wel licht favoriet is.

Bloemendaal-Pinoké

Het is dé belangrijke strijd onderin. Welke ploeg sluit de eerste helft van het seizoen af op de laatste plaats? Beide ploegen tankten afgelopen weekend zelfvertrouwen. Bloemendaal pakte het allereerste punt van het seizoen door in en tegen Groningen gelijk te spelen: 1-1. Pinoké hield een punt over aan de burenclash met Hurley (2-2). De Steekneuzen scoorden in dat duel eindelijk hun eerste velddoelpunt. De andere zes treffers die de ploeg scoorde kwamen voort uit een strafcorner. Bloemendaal maakte dit seizoen slechts acht doelpunten. Het is de verwachting dat er niet veel doelpunten te bewonderen zullen zijn komende zondag. Vorig jaar eindigde het duel in 0-0. In Amsterdam won Bloemendaal met 2-1.

Den Bosch-Kampong

Landskampioen Den Bosch is gewaarschuwd. Kampong knokte zich tegen Amsterdam terug na een 2-0 achterstand en won het duel uiteindelijk met 3-2. De Utrechtse ploeg is een punt verwijderd van de vierde plaats. Een goed resultaat in Den Bosch en puntenverlies van Laren in Amsterdam kan Kampong doen stijgen op de ranglijst. Het wordt geen gemakkelijke opgave voor de Utrechtsen. Den Bosch is als enige ploeg nog steeds ongeslagen en speelde slechts twee keer gelijk. De Bossche ploeg had het afgelopen zondag lastig tegen MOP, maar won wel met 3-2. Vorig seizoen was Den Bosch met 3-1 te sterk voor Kampong.

SCHC-Oranje-Rood

SCHC hield dan wel een punt over aan de topper tegen Laren, tevreden was men niet. De Bilthovense ploeg liet na om de kansen in een doelpunt om te zetten. De efficiency ontbrak. Het is noodzakelijk het vizier op scherp te krijgen tegen Oranje-Rood. Afgelopen seizoen lukte dat wel, toen werd Oranje Zwart met 7-1 verslagen. Waarschijnlijk zit een herhaling van deze score er niet in. Oranje-Rood staat dan wel zevende en verloor van de topploegen Den Bosch en Laren. De Eindhovense formatie versloeg eerder wel Amsterdam en ging het ruim langs Kampong.

Hurley-MOP

Het is een beetje op en af met MOP. De ene week wint de ploeg uit Vught, de andere week stapt het team als verliezer van het veld. Als MOP deze serie volhoudt, wordt Hurley komende zondag verslagen. Echter, tot nu toe wist de Vughtse ploeg nog geen enkele uitwedstrijd te winnen. De punten zijn wel hard nodig, want MOP staat slechts drie punten voor op Groningen dat tiende staat. Als Hurley de prestatie van afgelopen seizoen herhaalt, toen het met 2-1 won, blijft de vierde plaats in het zicht. Op dit moment is het verschil tussen Hurley en Laren drie punten.

hdm-Groningen

Groningen miste afgelopen zondag de kans om het gat met MOP te dichten naar één punt. Door de puntendeling met Bloemendaal is het verschil drie punten. Uitwedstrijden en Groningen is nog geen goed huwelijk dit seizoen. In vijf uitduels werd slechts één keer gelijkgespeeld. In thuiswedstrijden heeft de promovendus wel aangetoond te kunnen winnen van MOP en Oranje-Rood. Er is hdm alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten om de achtste plaats te behouden en misschien een plaatsje te stijgen op de ranglijst.

Reageer

Contact Us