Preview HK (D): Bloemendaal ontvangt koploper Den Bosch

Zondag wordt het tweede deel van het dubbelweekend bij de dames afgewerkt. Op de tiende speeldag gaat koploper Den Bosch bezoek bij Bloemendaal en staat de derby tussen Laren en Huizen op het programma.

SCHC-Groningen

Met een 4-1 zege op Kampong begon SCHC prima aan het dubbelweekend. Ook werd er weer gescoord uit de strafcorner. Caia van Maasakker pushte twee keer raak vanaf de kop van de cirkel. Met drie duels op rij zonder nederlaag lijkt SCHC de mindere fase achter zich te hebben gelaten. Groningen verloor vrijdag het belangrijke duel met concurrent Bloemendaal (1-2), de achtste nederlaag in negen wedstrijden. De kans is klein dat de hekkensluiter tegen SCHC punten kan toevoegen aan het magere totaal van een.

Bloemendaal-Den Bosch

Bloemendaal boekte vrijdag een belangrijke zege op Groningen en sloeg daarmee een flink gat met de concurrent. Den Bosch is echter van een heel ander kaliber. De koploper was in de topper met Amsterdam te sterk (3-1) en behield na negen speeldagen de perfecte score. Voor eigen publiek kwam Bloemendaal, dat thuis nog niet wist te winnen, eerder te kort tegen de toppers Laren (1-5) en Amsterdam (0-6).

Amsterdam-hdm

Amsterdam liep vrijdag tegen het eerste puntenverlies van het seizoen op. De ploeg verloor in en tegen Den Bosch met 3-1. Ondanks de nederlaag waren de Amsterdammers tevreden over het getoonde veldspel. Hdm moet een te nemen horde zijn voor de nummer twee van de ranglijst. De Haagse formatie boekte vrijdag de derde overwinning op rij, maar zal niet graag terugkijken naar de resultaten van vorig seizoen. In het Wagener Stadion werd hdm met 6-0 verslagen. In Den Haag waren de Amsterdammers met 3-0 te sterk.

Nijmegen-Hurley

Beide ploegen zullen zich revancheren voor de nederlaag op vrijdag. Promovendus Nijmegen ging in Den Haag met 5-1 onderuit tegen hdm en Hurley verloor in eigen huis in de ultieme slotfase met 2-1 van Laren. Nijmegen wist voor eigen publiek nog geen enkel punt te pakken. Hurley is sterk in uitduels. Drie wedstrijden werden gewonnen. Alleen in Den Bosch ging Hurley onderuit.

Laren-Huizen

Laren beëindigde een serie van twee nederlagen op rij door vrijdag met 2-1 te winnen van Hurley. Huizen was op de negende speelronde dichtbij het tweede punt van het seizoen, maar verloor nipt van Oranje-Rood (0-1). Of dat tweede punt erin zit tegen Laren, lijkt onwaarschijnlijk. Tegen de concurrenten van Huizen won Laren met duidelijke cijfers: Groningen (4-1) en Bloemendaal (5-1).

Kampong-Oranje-Rood

Het duel tussen de ploeg in vorm, Oranje-Rood, en de ploeg die stroef draait, Kampong. De Utrechtse formatie verloor vrijdag met 4-1 van SCHC en boekte in de laatste vijf wedstrijden slechts een overwinning. Oranje-Rood won nipt bij Huizen (1-0), maar is de laatste vijf duels ongeslagen. De goede serie heeft ertoe geleid dat de Eindhovense formatie inmiddels op de derde plaats staat.

Reageer

Contact Us