Preview HK (D): 'Clash of the titans' tussen Amsterdam en Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (D): ‘Clash of the titans’ tussen Amsterdam en Den Bosch

Zondag staat het tweede deel van het dubbelweekend gepland met de absolute kraker tussen koploper Amsterdam en Den Bosch. In de lagere regionen van de Hoofdklasse staat het cruciale duel tussen Bloemendaal en Groningen op het programma.

Amsterdam-Den Bosch

Beide ploegen steken dit seizoen ver boven de rest uit. Zowel Amsterdam en Den Bosch zijn al zeker van deelname aan de play-offs. De inzet van de strijd is de eerste plaats op de ranglijst. Aan het einde van het seizoen geeft deze plek recht op thuisvoordeel in de play-offs. Amsterdam is dit seizoen nog ongeslagen in thuiswedstrijden. In zeven duels scoorde de ploeg 28 keer. Den Bosch is ongeslagen in uitwedstrijden en incasseerde slechts twee doelpunten in zeven wedstrijden. Eerder dit seizoen won Den Bosch de onderlinge ontmoeting met 3-1. Het was het eerste en enige puntenverlies van Amsterdam dit seizoen.

Bloemendaal-Groningen

Met nog drie wedstrijden voor de boeg is de spanning in de kelder van de Hoofdklasse om te snijden. Bloemendaal staat nog steeds op een veilige negende plaats, maar vier nederlagen op rij en slechts twee punten na de winterstop doen de play-outplekken steeds dichterbij komen. Het verschil met Huizen bedraagt nog maar drie punten. De voorsprong op Nijmegen en hekkensluiter Groningen is zes punten. Wil Groningen rechtstreekse degradatie afwenden dan zijn punten, het liefst drie, noodzakelijk. Na de winterstop pakte de ploeg vier punten tegen directe concurrenten. De eerste onderlinge confrontatie werd door Bloemendaal gewonnen: 1-2.

SCHC-Kampong

SCHC deed vrijdag prima zaken door concurrent voor deelname aan de play-offs, Oranje-Rood, te verslaan (2-1). De ploeg staat nu op een derde plaats. Er is echter nog niets beslist. Kampong komt op bezoek en de Utrechtse formatie is sinds de winterstop bezig aan de goede reeks. Slechts één van de acht duels ging verloren. De nederlaag tegen Amsterdam (2-1) betekende pas het eerste verlies in een uitwedstrijd dit seizoen. Eerder dit seizoen moest Kampong in eigen huis diep buigen voor SCHC (1-4), maar toen was de ploeg minder in vorm dan op dit moment.

Nijmegen-hdm

Beide ploegen verloren vrijdag hun wedstrijd. Nijmegen kwam tegen landskampioen Den Bosch nog wel op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 2-1. Hdm ging thuis onderuit tegen Laren (0-3). Voor de Haagse ploeg staat er eigenlijk weinig meer op het spel, voor Nijmegen des te meer. De promovendus staat voorlaatste op basis van doelsaldo en zes punten achter op een plek die recht geeft op rechtstreekse handhaving. De ploeg weet dat concurrenten Bloemendaal en Groningen tegen elkaar spelen. Met een punt of meer zou Nijmegen goede zaken kunnen doen. In de eerdere onderlinge confrontatie met hdm werd met 5-1 verloren.

Laren-Hurley

Met de 3-0 zege op hdm steeg Laren naar de vierde plaats. Het profiteerde optimaal van de nederlaag van Oranje-Rood in Bilthoven (2-1). De Gooise ploeg, die nog een wedstrijd moet inhalen, heeft hierdoor alles in eigen hand. Net als voor hdm staat er voor Hurley eigenlijk weinig meer op het spel. De ploeg staat zevende en zou nog een plekje kunnen stijgen maar ook een plekje kunnen dalen. Na de winterstop werden slechts twee duels gewonnen. Na drie nederlagen op rij wist Hurley vrijdag weer eens te winnen. Dit keer ten koste van Huizen (1-0). Eerder dit seizoen verloor Hurley in eigen huis van Laren (1-2).

Oranje-Rood-Huizen

Door de gevoelige 2-1 nederlaag tegen SCHC zakte Oranje-Rood vrijdag naar een vijfde plaats. De play-offs zijn nog steeds in zicht, maar er mag in de resterende wedstrijden geen punten meer worden gemorst. Huizen verloor vrijdag voor de derde maal op rij en voor de derde maal op rij wist de promovendus geen doelpunt te scoren. Net als voor Nijmegen geldt ook voor Huizen dat naast het eigen resultaat ook de uitslag van het duel tussen Bloemendaal en Groningen van belang is. Het verschil tussen Oranje-Rood en Huizen was eerder dit seizoen miniem. De Eindhovense formatie won met 1-0.

Reageer