Preview HK (D): Den Bosch ontvangt Amsterdam, Oranje-Rood op bezoek bij SCHC

Het tweede deel van het dubbelweekend in de Hoofdklasse Dames wordt zondag afgewerkt. De reprise van de finale om de landstitel van vorig seizoen staat op het programma: Den Bosch-Amsterdam. Koploper Oranje-Rood gaat op bezoek bij SCHC.

SCHC-Oranje-Rood

Sinds vrijdag is Oranje-Rood de trotse koploper in de Hoofdklasse Dames. De Eindhovense formatie staat op basis van meer gescoorde doelpunten boven Amsterdam, dat eveneens negen punten uit drie wedstrijden heeft. Oranje-Rood won vrijdag thuis met 5-2 van Bloemendaal in een duel dat in de eerste helft bij de stand van 4-1 leek beslist. Bloemendaal kwam terug en verzuimde vervolgens twee strafballen te benutten. SCHC, de nummer drie, won met duidelijke cijfers van Huizen (5-1). Afgelopen seizoen eindigde het duel in Bilthoven in een 2-1 zege voor de thuisploeg. In Eindhoven werd het 1-1.

Bloemendaal-Hurley

Het is een belangrijk duel voor beide ploegen. Hurley is na drie competitieduels nog altijd puntloos en Bloemendaal heeft slechts één punt meer. Een nederlaag kan ervoor zorgen dat de concurrentie een gat kan slaan, waardoor de ploeg nog langer in de onderste regionen zal verkeren. Bloemendaal leed vrijdag in Eindhoven een 5-2 nederlaag en Hurley ging op eigen veld onderuit tegen landskampioen Den Bosch (0-2). Vorig seizoen ontliepen Bloemendaal en Hurley elkaar in de onderlinge duels weinig. Op ’t Kopje won Hurley met 2-1, maar in het Amsterdamse Bos werd niet gescoord (0-0).

Den Bosch-Amsterdam

Het is de herhaling van de finale van de play-offs, waaraan Amsterdam liever niet aan wordt herinnerd. In het tweede duel in de strijd om de titel zakte de Amsterdamse ploeg door het ijs en ging in eigen huis met 4-1 onderuit en verlengde Den Bosch het abonnement op de titel met nog een jaar. Vorig jaar maakte Maartje Krekelaar aan de Oosterplas het verschil en won Den Bosch met 3-1. Vervolgens won Amsterdam de return in het Wagener Stadion met dezelfde cijfers. Amsterdam had vrijdag de handen vol aan Pinoké, maar won wel met 2-1. De Amsterdammers zakte ondanks de drie punten naar de tweede plaats. Den Bosch is zesde op drie punten achterstand op het leidende duo.

Pinoké-Groningen

Drie wedstrijden gespeeld, drie verloren. 14 doelpunten tegen en zelf geen enkele treffer gemaakt. Het is de negatieve balans van hekkensluiter Groningen. De ploeg die twee seizoenen geleden nog verraste als promovendus in de Hoofdklasse zal snel het tij moeten keren om niet op een kansloze achterstand te komen. Pinoké staat zevende, maar heeft op de ranglijst maar drie punten meer dan Groningen. De promovendus hield lang stand tegen Amsterdam, maar moest in de slotfase toch het hoofd buigen na een treffer van Eva de Goede (2-1).

Laren-hdm

Laren boekte afgelopen vrijdag een eclatante 8-0 zege tegen Groningen. Hierdoor houdt de ploeg de top in het zicht. Voor hdm is het gat naar de top juist groter geworden na de 3-2 nederlaag in eigen huis tegen Kampong. Afgelopen seizoen eindigde het onderlinge duel in een 0-1 zege voor hdm, dat op eigen veld met 3-0 onderuit ging tegen Laren.

Kampong-Huizen

Kampong deed vrijdag goede zaken door hdm met 3-2 te verslaan. Hierdoor is Kampong na drie competitieduels nog steeds ongeslagen en staat de ploeg op een prima vierde plaats. Huizen staat negende met één punt. Dat punt pakte de ploeg vorige week tegen directe concurrent Bloemendaal. Vorig jaar eindigde het duel in Utrecht in een 2-1 zege voor Kampong. In Huizen was het verschil veel groter, want toen was Kampong met 4-0 te sterk.

Reageer

Contact Us