Preview HK (D): Den Bosch ontvangt Laren

Op de zevende speeldag in de Hoofdklasse dames ontvangt koploper Den Bosch de nummer drie van de ranglijst Laren. Onderaan het rechterrijtje wordt ook een topper afgewerkt. Promovendus Nijmegen gaat op bezoek bij Groningen.

Den Bosch-Laren

Laren is de ploeg in vorm. Na de thuisnederlaag tegen Amsterdam (1-2) is de ploeg al vier duels ongeslagen. Het zal echter geen makkelijke opgave worden om de regerend landskampioen in eigen huis te verrassen. De cijfers van Den Bosch na zes wedstrijden zijn uitstekend: zes zeges en vijf keer de nul. Inmiddels is de Bossche formatie al 38 competitieduels ongeslagen. Vorig seizoen eindigde het duel in een 4-0 overwinning voor Den Bosch. Kortom de ploeg van coach Raoul Ehren heeft de beste papieren voor een winstpartij.

Groningen-Nijmegen

Nijmegen stond afgelopen zondag de laatste plaats op de ranglijst af aan Groningen. De promovendus pakte met de 1-1 tegen Kampong het eerste punt van het seizoen. Groningen pakte een speelronde eerder een punt, maar verloor afgelopen zondag met 4-1 van Laren. Dat ene punt werd wel in een thuiswedstrijd gepakt. Nijmegen trof in uitwedstrijden de ‘betere’ ploegen en dat is in de cijfers goed te zien. Drie nederlagen en de doelcijfers 3-15. De ploegen zullen aan elkaar gewaagd zijn. Wellicht dat Groningen met een thuisduel een klein streepje voor heeft.

Kampong-Amsterdam

Kampong draait nog niet naar behoren. De Utrechtse ploeg, die op een negende plaats staat, wist de laatste twee competitiewedstrijden niet in winst om te zetten. Kampong won dit seizoen pas een duel en pakte in de drie thuisduels slechts een punt. In de huidige vorm lijken punten tegen Amsterdam niet vanzelfsprekend. De Amsterdammers wonnen al hun zes competitiewedstrijden en blijven als enige ploeg in het spoor van Den Bosch. Bij Kampong hoopt men op een herhaling van het duel van vorig seizoen. Toen werd Amsterdam na een 0-2 achterstand met 3-2 verslagen.

SCHC-Bloemendaal

SCHC zit in een mindere fase. De ploeg verloor afgelopen zondag voor de derde keer in zes wedstrijden. De Bilthovense formatie incasseerde al meer nederlagen dan in het gehele vorige seizoen. Toch zal een zege op Bloemendaal mogelijk moeten zijn. De Damus verloren de laatste twee competitiewedstrijden en wisten daarin niet te scoren. Opvallend is wel dat Bloemendaal de totaalscore van zes punten heeft behaald in uitwedstrijden.

Hurley-Oranje-Rood

Het is de strijd tussen de nummer vijf en de nummer vier van de ranglijst. Beide ploegen hebben twaalf punten uit zes duels, alleen heeft Oranje-Rood een beter doelsaldo. De Eindhovense ploeg reist af naar het Amsterdamse Bos waar afgelopen seizoen met 5-0 werd gewonnen. Zowel Hurley als Oranje-Rood won hun wedstrijd afgelopen zondag. Hurley was in eigen huis met 2-0 te sterk voor hdm en Oranje-Rood won met 3-0 van Bloemendaal. Beide ploegen zullen elkaar weinig toegeven komende zondag.

hdm-Huizen

Hdm bevindt zich in slechte fase. De Haagse ploeg verloor de laatste drie competitieduels en wist daarin slechts een keer te scoren. Hierdoor is de ploeg afgezakt naar de zevende plaats. Hdm zou het zelfvertrouwen kunnen opvijzelen in het thuisduel met Huizen. De promovendus staat op een elfde plaats met slechts een punt. Afgelopen zondag verloor Huizen met 4-0 van koploper Den Bosch.

Reageer

Contact Us