Preview HK (D): Gooische derby, Lijstaanvoerder Den Bosch op bezoek bij kwakkelend Bloemendaal

In Huizen wacht dit weekend een Goois onderonsje, waar Laren op bezoek komt. De koploper Den Bosch gaat op bezoek bij het kwakkelende Bloemendaal, dat al drie wedstrijden op rij verloor. De huidige nummer twee Amsterdam treft in eigen huis Kampong.

Amsterdam-Kampong

Waar de dames van Amsterdam de laatste drie wedstrijden allemaal wisten te winnen, treft het in Kampong een ploeg die het een stuk zwaarder heeft. De ploeg uit Utrecht begon prima aan het seizoen, maar pakte de afgelopen vijf wedstrijden slechts twee punten en het kwam daarin maar twee keer tot scoren. Overigens een opvallende statistiek voor Kampong: van de negen gespeelde wedstrijden wist het drie keer te winnen, drie keer gelijk te spelen en drie keer te verliezen. Ook het doelsaldo is in perfecte balans: 13-13.

Hurley-Groningen

Na het verliezen van de burenruzie wacht Hurley op eigen veld dit weekend hekkensluiter Groningen, dat afgelopen weekend opnieuw verloor, in eigen huis van Oranje-Rood (0-2). Tevens zag het haar directe concurrent Huizen met een punt uitlopen waardoor het als enige ploeg genoegen moet nemen met slechts twee punten uit negen wedstrijden. Hurley heeft het in eigen huis over het algemeen een stuk eenvoudiger dan uit: het pakte thuis zeven van de acht behaalde punten.

Oranje-Rood-hdm

Vorige week kwam hdm in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Huizen (1-1). Oranje-Rood wist wel te winnen in Groningen van de hekkensluiter (0-2). De Eindhovenaren vinden zich momenteel terug op plek vier, hdm staat op de negende plaats. Vorig seizoen bleek het een makkelijke middag voor Rood-Oranje, toen er op 4 maart 2018 werd gewonnen met 4-0.

Huizen-Laren

Een Gooische derby dit weekend in Huizen, waar de Laarders op bezoek komen. Beide ploegen speelden in de afgelopen speelronde gelijk met 1-1 tegen een hogergeplaatst elftal. De Huizense dames koesteren weinig goede herinneringen aan de vorige editie, toen de bezoekende ploeg simpel met ze afrekende door met 1-7 te winnen. In eigen huis behaalde Huizen vooralsnog slechts één punt, in de wedstrijd tegen Groningen.

SCHC-Pinoké

In Bilthoven komen de Steekneuzen op bezoek. SCHC is als enige ploeg van de Livera Hoofdklasse Dames nog ongeslagen, terwijl Pinoké vorige week weer eens drie punten wist te pakken na een reeks van drie wedstrijden op rij zonder overwinning. SCHC bevindt zich momenteel op de derde plaats, Pinoké staat zevende.

Bloemendaal-Den Bosch

Voor de Mussen wacht een pittige thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder Den Bosch. De ploeg verkeert in de slechtste vorm van de gehele Hoofdklasse, nadat het drie wedstrijden op rij verloor. Den Bosch verloor dit seizoen bovendien nog geen een uitwedstrijd. In de vorige editie werd het een doelpuntrijke middag voor de Brabanders, die met 0-6 wisten te winnen.

Reageer

Contact Us