Preview HK (D): hdm ontvangt koploper Den Bosch

Op de vierde speeldag in de Hoofdklasse dames gaat Den Bosch op bezoek bij het goed presterende en eveneens ongeslagen hdm. Laren, de nummer vijf, ontvangt nummer vier SCHC en Amsterdam reist af naar Eindhoven voor het duel met Oranje-Rood. De duels op vrijdag zijn voor de dames het eerste deel van een dubbelweekend.

hdm-Den Bosch

Koploper Den Bosch heeft niet alleen de maximale score na drie wedstrijden, maar heeft ook geen enkele tegengoal hoeven incasseren. De regerend landskampioen is in de reguliere competitie als 35 duels op rij ongeslagen. Afgelopen seizoen won de Bossche formatie ook beide confrontaties met hdm (2-1 en 4-1). Het treffen met Den Bosch is een mooi meetmoment voor de Haagse club, die eveneens nog ongeslagen is en op een derde plaats staat. Bovendien heeft de ploeg met Pien van Nes een speelster in vorm. Met zeven doelpunten is zij topscorer in de Hoofdklasse.

Oranje-Rood-Amsterdam

Opnieuw een zware kluif voor Oranje-Rood. Na het duel met Den Bosch afgelopen zondag ontvangt de Eindhovense ploeg Amsterdam, de nummer twee van de ranglijst en een ploeg met de maximale score uit drie wedstrijden. Oranje-Rood incasseerde tegen Den Bosch (2-0) de eerste nederlaag van het seizoen en staat met zes punten uit drie duels op een zesde plaats. Vorig seizoen won de ploeg beide confrontaties met Amsterdam (1-0 en 2-1).

Laren-SCHC

Afgelopen seizoen eindigden beide duels onbeslist. In Bilthoven werd het 2-2 en in Laren kwamen de ploegen niet verder dan 0-0. In de stand geven Laren en SCHC elkaar niets toe: hetzelfde aantal punten, doelsaldo, doelpunten voor en tegen. Laren speelde nog maar een keer thuis en verloor met 2-1 van Amsterdam. SCHC won haar enige uitwedstrijd. In het Amsterdamse Bos werd Hurley met 3-1 verslagen. Op papier heeft SCHC de iets betere ploeg.

Hurley-Groningen

De dames van Groningen kennen een moeilijke start van het seizoen. De verrassing van vorig jaar verloor hun drie competitiewedstrijden en scoorde in die duels slechts één keer. Hiermee is Groningen hekkensluiter. Op bezoek bij Hurley hoopt de ploeg de eerste punten te pakken. Vorig seizoen was het verschil tussen Groningen en Hurley klein. In Groningen eindigde de confrontatie in 1-1 en Hurley won thuis met 1-0. Maar Hurley worstelt in eigen huis. Afgelopen seizoen werd slechts twee keer gewonnen en de enige thuiswedstrijd van dit seizoen werd verloren. Groningen doet het in uitwedstrijden niet veel beter. Vorig jaar werd slechts twee keer gewonnen. Het enige uitduel dit seizoen ging met 8-0 verloren tegen Den Bosch.

Huizen-Kampong

Kampong kent een moeizaam begin van de competitie met slechts één punt uit drie wedstrijden. Wil de ploeg niet te veel achterstand oplopen op de concurrentie dan moet er gewonnen worden van Huizen. De laatste zege in de Hoofdklasse boekte Kampong echter vorig seizoen op speelronde 18. Bloemendaal werd toen met 2-1 verslagen. Huizen staat na drie duels nog met lege handen. De promovendus trof in die duels onder meer de topploegen Amsterdam en SCHC.

Nijmegen-Bloemendaal

Nijmegen hoopt tegen Bloemendaal de eerste punten van het seizoen te pakken. De promovendus staat na drie wedstrijden nog met lege handen, terwijl de Damus het zoet der overwinning als hebben geproefd na de 1-0 zege op Huizen. Het zal een spannende strijd worden tussen de ploegen die dit seizoen in het rechterrijtje zullen vertoeven.

Reageer

Contact Us