Preview HK (D): Huizen en Groningen vechten voor punten, Oranje-Rood ontvangt Amsterdam in strijd bovenin

Wederom een paar interessante affiches in de achtste speelronde, met een tweestrijd tussen Oranje-Rood en Amsterdam op plekken drie en vier. Ook onderin wordt het spannend in een wedstrijd tussen twee ploegen die het moeilijk hebben met slechts één punt uit zeven: Huizen ontvangt Groningen. De nieuwe lijstaanvoerder SCHC neemt het in eigen huis op tegen hdm.

Den Bosch-Pinoké

Na het gelijke spel in Laren zal Den Bosch zich thuis tegen Pinoké willen herpakken, nadat het de koppositie afstond aan SCHC. Ook Pinoké kwam niet verder dan een punt in eigen huis tegen Kampong. Lukt het de Bosschenaren voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen te blijven, of kunnen de Steekneuzen voor een stunt zorgen? De statistieken spreken beduidend in het voordeel van Den Bosch: ze wonnen alle laatste negentien duels met pinoké in de Hoofdklasse.

Huizen-Groningen

In Huizen wacht een hevige strijd onderin tegen de dames van Groningen. Beide ploegen verloren vrijdagavond opnieuw en staan na zeven speelrondes op slechts één punt. Vorig seizoen eindigde beide ontmoetingen in een gelijkspel. Met opnieuw een puntendeling schieten beide ploegen weinig op. Stapt er dit weekend wel een winnaar van het veld?

Kampong-Hurley

Nummer zes Kampong ontvangt in Utrecht de dames van Hurley op plek negen. Vorig seizoen kwam Kampong niet verder dan één punt uit de twee onderlinge duels. In beide wedstrijden opende Margot Zuidhof namens Hurley de score, die dit seizoen juist het shirt van Kampong draagt. In haar eerste wedstrijd scoorde ze direct, tegen Huizen maakte ze haar eerste hattrick. Lukt het haar ook haar oude club pijn weten te doen?

Oranje-Rood-Amsterdam

Opnieuw een kraker in de Hoofdklasse deze week, waar Oranje-Rood het in Eindhoven opneemt tegen Amsterdam. De nummers drie en vier troffen elkaar vorig seizoen nog in de halve finales van de play-offs om het kampioenschap, waar Amsterdam beide wedstrijden wist te winnen. Ook in de reguliere competitie waren de cijfers in het voordeel van de hoofdstedelingen, die beide wedstrijden wisten te winnen. De Eindhovenaren zullen snakken naar een overwinning in eigen huis.

SCHC-hdm

Kersverse koploper SCHC kruist in eigen huis de degens met de huidige nummer acht hdm. Van de afgelopen vijftien duels won hdm slechts één keer, vorig seizoen op bezoek in Bilthoven. Dit was tevens de enige uitoverwinning in Bilthoven ooit. In deze editie zullen de ogen onder meer gericht zijn op Caia van Maasakker, die in hdm haar favoriete opponent treft. In de reguliere competitie maakte zij al 27 doelpunten tegen de ploeg uit Den Haag.

Bloemendaal-Laren

Na een gelijkspel in eigen huis tegen Den Bosch (1-1) gaan de dames van Laren op bezoek bij Bloemendaal, dat vrijdagavond nog met 3-0 klop kreeg van hdm. Een kijkje in de geschiedenis bombardeert Laren tot de grote favoriet, Bloemendaal wist immers nog nooit op eigen veld te winnen van Laren. Bovendien is Laren al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Reageer

Contact Us