Preview HK (D): Huizen op bezoek bij Groningen

Zondag werken de dames in de Hoofdklasse het tweede deel van het dubbelweekend af. Op de vijfde speeldag reist promovendus Huizen af naar het hoge noorden voor een duel tegen hekkensluiter en evenzo puntloze Groningen. Koploper Den Bosch ontvangt Hurley en gaat Amsterdam op bezoek bij Bloemendaal.

Groningen-Huizen

Beide ploegen zijn na vier speeldagen nog zonder punten. Groningen had vrijdag lange tijd uitzicht op een punt, maar verloor uiteindelijk alsnog van Hurley (1-0). De ploeg van coach Mark Materek scoorde dit seizoen slechts één keer en incasseerde al 14 treffers. Huizen, dat vrijdag met 4-0 verloor van Kampong, vergaat het niet veel beter: twee goals en 14 tegendoelpunten. Zowel Groningen als Huizen wil eindelijk eens punten scoren, maar ook niet weer verliezen waardoor de concurrentie langzaam maar zeker weg kan lopen op de ranglijst.

SCHC-Nijmegen

Met twee nederlagen in vier duels heeft SCHC al net zo vaak verloren als in het gehele afgelopen reguliere seizoen. Na het verlies tegen hdm (3-1) op de openingsdag van de competitie verloor de Bilthovense formatie vrijdag in en tegen Laren met 2-0. Kijkend naar de beide ploegen moet SCHC de punten in Bilthoven houden. Nijmegen is evenals Huizen en Groningen zonder punten. De promovendus scoort in tegenstelling tot de andere twee ploegen wel in iedere wedstrijd, maar het blijkt vooralsnog nog niet voldoende voor punten.

Bloemendaal-Amsterdam

Amsterdam blijft in de beginfase van het seizoen netjes in het spoor van Den Bosch. Met een zege in Eindhoven vrijdag tegen Oranje-Rood (2-1) heeft ook de Amsterdamse ploeg na vier duels de maximale score. Ook Bloemendaal kent een goede start, zeker in vergelijking met vorig jaar. De Damus hebben na vier duels al vier punten meer behaald dan in de gehele eerste seizoenshelft afgelopen seizoen. Het zal lastig worden om punten af te snoepen van Amsterdam, dat vorig jaar beide confrontaties won (4-0 en 2-0).

hdm-Oranje-Rood

Beide ploegen verloren vrijdag hun wedstrijd. Hdm ging in eigen huis onderuit tegen Den Bosch (0-3) en Oranje-Rood dolf het onderspit tegen Amsterdam (1-2). Voor hdm was het de eerste nederlaag van het seizoen. Oranje-Rood leed het tweede verlies op rij, maar daarbij moet worden aangetekend dat de ploeg niet alleen verloor van Amsterdam, maar ook van Den Bosch. Hdm en Oranje-Rood zullen aan elkaar gewaagd zijn. Dat bleek ook vorig seizoen toen de Eindhovense ploeg in Den Haag met 2-1 won en in eigen huis op 1-1 bleef steken.

Den Bosch-Hurley

Voorlopig is Den Bosch nog steeds de onaantastbare koploper in de Hoofdklasse. Vier overwinningen en geen enkel tegendoelpunt. Aan die onaantastbaarheid lijkt tegen Hurley geen einde te komen, is de verwachting. De ploeg uit het Amsterdamse Bos staat op een keurige vierde plaats na de 1-0 zege op hekkensluiter Groningen, maar trof uit de huidige top zes alleen SCHC. En dat duel ging in eigen huis met 3-1 verloren.

Kampong-Laren

De blijdschap was groot bij Kampong. De Utrechtse formatie boekte vrijdag tegen Huizen eindelijk de eerste overwinning (4-0) van het seizoen. Maar Kampong treft in Laren de nummer drie van de ranglijst. De ‘nieuwe’ ploeg heeft in Maxime Kerstholt een speelster in vorm. De aanvalster scoorde tot nu toe in iedere speelronde. Mede dankzij haar goals boekte Laren drie zeges in vier wedstrijden. Vorig seizoen eindigde het duel in 1-3 toen beide ploegen nog vol in de race waren voor een ticket voor de play-offs.

Reageer

Contact Us