Preview HK (D): Hurley hoopt opnieuw te kunnen verrassen tegen Den Bosch

Het zaalseizoen en de trainingsstages zitten erop. De Hoofdklasse wordt zondag hervat met de twaalfde speeldag. Hurley wil aansluiting houden met de top, maar treft op de eerste competitiedag na de winterstop koploper Den Bosch. Onderin proberen Bloemendaal en Pinoké punten te pakken in hun strijd tegen rechtstreekse degradatie.

Den Bosch-Hurley

Slaagt Hurley erin om net als op de eerste speeldag punten af te snoepen van Den Bosch? Het duel in het Amsterdamse Bos eindigde in 1-1. Met opnieuw een goed resultaat houdt Hurley aansluiting met de vierde plaats, maar dat zal een zware opgave worden. Landskampioen Den Bosch kende een sterke eerste helft van het seizoen. De ploeg is elf wedstrijden ongeslagen en het speelde alleen gelijk tegen Hurley (1-1) en Amsterdam (0-0). In eigen huis is Den Bosch ijzersterk: vijf duels, vijf overwinningen en slechts twee tegentreffers. Hurley is al vijf duels ongeslagen, maar behaalt wisselend succes in uitwedstrijden: twee overwinningen, twee nederlagen en een gelijkspel.

SCHC-Groningen

Promovendus Groningen was de verrassing van het eerste deel van het seizoen. Met twaalf punten uit elf wedstrijden staat de ploeg wel op een play-outplek, maar is het verschil met concurrentie (MOP, hdm, Oranje-Rood) slechts één punt. Om zich veilig te spelen, zal Groningen wel beter moeten presteren in uitduels. In zes wedstrijden buitenshuis scoorde de promovendus slechts één keer, maar dat was wel voldoende voor de winst bij hdm. Groningen treft in SCHC de huidige nummer twee van de competitie. De Bilthovense ploeg verloor pas één keer in eigen huis, van koploper Den Bosch. De eerste ontmoeting tussen SCHC en Groningen eindigde in een 3-1 zege voor SCHC.

Bloemendaal-MOP

Punten pakken is het devies voor Bloemendaal in het tweede deel van de competitie. Met slechts twee punten uit de eerste elf wedstrijden zijn de Damus hekkensluiter. Die twee punten werden in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop behaald, waarvan één in eigen huis tegen directe concurrent Pinoké. Hoewel het verschil met MOP elf punten bedraagt, zouden er wellicht kansen voor Bloemendaal op punten kunnen zijn. MOP won dit seizoen namelijk nog geen enkele uitwedstrijd. Van de vijf duels werd er slechts één gelijkgespeeld en de doelpuntenproductie bleef steken op één treffer. Het zal waarschijnlijk een duel worden met weinig goals. De eerste confrontatie eindigde in een 1-0 zege voor MOP.

hdm-Pinoké

Wat voor Bloemendaal geldt, geldt ook voor Pinoké: punten pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Met drie punten staan de Steekneuzen op een voorlaatste plaats. De ploeg hoopt de draad van vlak voor de winterstop weer op te pakken toen twee keer op rij werd gelijkgespeeld. Hoewel Pinoké slechts één punt haalde in zes uitduels is hdm op eigen bodem kwetsbaar. Het verloor al drie wedstrijden voor eigen publiek. Het eerste duel tussen beide ploegen geeft Pinoké in ieder geval geen houvast, toen was hdm met 4-0 te sterk.

Amsterdam-Oranje-Rood

Het eerste duel tussen beide ploegen eindigde in een verrassende overwinning voor Oranje-Rood. Amsterdam revancheerde zich met een reeks van acht duels waarin het ongeslagen bleef totdat Kampong met 3-2 te sterk bleek. In eigen huis is de Amsterdamse ploeg ijzersterk. Vijf overwinningen in zes duels en slechts één tegentreffer. Oranje-Rood kon de goede start van de competitie niet echt een vervolg geven. De laatste twee duels voor de winterstop werden niet gewonnen en in zes uitduels stapte de ploeg vier keer als verliezer van het veld.

Kampong-Laren

Het duel tussen de nummers vijf en vier is verplaatst naar vrijdag 24 maart 20.30 uur in verband met de verplichtingen van Kampong vorige week in de zaal.

Reageer

Contact Us