Preview HK (D): Koploper Amsterdam speelt derby tegen Pinoké

In de Hoofdklasse Dames wordt vrijdag het eerste deel van het dubbelweekend afgewerkt. Koploper Amsterdam ontvangt de buren van Pinoké. Landskampioen Den Bosch speelt ook in het Amsterdamse Bos. De ploeg gaat op bezoek bij Hurley. Mede-koploper Oranje-Rood treft Bloemendaal en hekkensluiter Groningen neemt het op tegen Laren.

Groningen-Laren

Hekkensluiter Groningen ontvangt Laren, dat de competitie begon met een overwinning maar vorige week zondag nipt in eigen huis onderuit ging tegen Amsterdam (0-1). Groningen verloor beide competitieduels en wist in die wedstrijden ook niet te scoren, als enige ploeg in de Hoofdklasse. Afgelopen seizoen won Laren in Groningen met 1-0. In de tweede onderlinge ontmoeting was het verschil groter. Laren boekte een 4-1 overwinning.

Amsterdam-Pinoké

Pinoké werkt de tweede Bosderby op rij af. Afgelopen zondag was de promovendus met 2-0 te sterk voor de buren van Hurley. Dit keer gaat Pinoké op bezoek bij de grote zus en koploper in de Hoofdklasse: Amsterdam. In het seizoen 2016-2017 speelden de ploegen voor het laatst in competitieverband tegen elkaar. Beide keren was Amsterdam duidelijk de bovenliggende partij: 4-1 en 3-1. Amsterdam is samen met Oranje-Rood de enige ploeg met de maximale score uit twee duels.

Hurley-Den Bosch

Het nog puntloze Hurley ontvangt landskampioen Den Bosch, dat vorige week zondag verrassend verloor van Oranje-Rood (0-1). Met deze verliespartij kwam een einde aan de reeks van 26 thuiswedstrijden zonder nederlaag. De Bossche formatie zal zich graag willen revancheren en kijkt met goede gevoelens terug op het duel van afgelopen seizoen. Toen werd Hurley voor eigen publiek met 6-0 verslagen. Ook de andere wedstrijd eindigde in winst voor Den Bosch. Het werd 4-1.

Oranje-Rood-Bloemendaal

Samen met Amsterdam heeft Oranje-Rood na twee competitieduels de maximale score. De Eindhovense formatie verraste afgelopen zondag met een 1-0 zege in en op Den Bosch. En dan moet een thuiswedstrijd met Bloemendaal eigenlijk ook drie punten opleveren. Bloemendaal pakte tegen Huizen (1-1) afgelopen zondag het eerste punt van het seizoen. Een aanmerkelijk beter resultaat dan een week daarvoor toen SCHC met 8-0 te sterk was. Afgelopen seizoen won Oranje-Rood beide onderlinge confrontaties: 3-0 en 2-0.

Huizen-SCHC

SCHC is een van de vier ploegen (Amsterdam, Oranje-Rood en Kampong) die na twee duels nog geen enkele treffer heeft moeten incasseren. De ploeg scoorde al wel acht keer, maar maakte alle treffers in het eerste competitieduel met Bloemendaal (8-0). Een week later bleef SCHC op 0-0 steken tegen Kampong. Huizen opende met een 3-1 thuisnederlaag tegen landskampioen Den Bosch en pakte vervolgens een punt in het duel met Bloemendaal, een concurrent in de strijd om rechtstreekse degradatie. Vorig jaar had Huizen weinig in te brengen tegen SCHC. Beide duels gingen verloren: 5-1 en 4-0.

hdm-Kampong

De strijd tussen de ploegen die de subtop in de Hoofdklasse zullen gaan vormen. Kampong is na twee wedstrijden nog ongeslagen. Daarnaast heeft de ploeg nog geen enkele tegentreffer geïncasseerd. Afgelopen zondag hield Kampong in de derby SCHC op 0-0. Hdm herstelde zich met de 3-0 zege op Groningen van de 5-0 nederlaag tegen Amsterdam op de openingsdag van het seizoen. Afgelopen jaar eindigde het duel in Den Haag in 2-2. In Utrecht was Kampong de baas: 3-1.

Reageer

Contact Us