Preview HK (D): Laren ontvangt Amsterdam

Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse ontvangen de dames van Laren koploper Amsterdam. Promovendus Huizen speelt de eerste thuiswedstrijd en treft Bloemendaal en hdm, dat vorige week verraste met winst op SCHC, krijgt Kampong op bezoek.

Laren-Amsterdam

Beide ploegen startten vorige week de competitie met een zege op een promovendus. Laren was in en tegen Nijmegen met 3-2 te sterk en Amsterdam versloeg in eigen huis Huizen met 4-1. Vorig seizoen verspeelde Laren in het thuisduel tegen Amsterdam definitief een ticket voor de play-offs door op 0-0 te blijven steken. Het duel is een test voor Laren om te zien hoe de ploeg er voor staat nu de ambities volgens eigen zeggen ietwat zijn teruggeschroefd.

Huizen-Bloemendaal

Bloemendaal is voor Huizen een betere graadmeter dan Amsterdam vorige week. Beide ploegen zullen dit seizoen samen met Nijmegen en Groningen strijden om de plaatsen negen tot en met twaalf. Zowel Bloemendaal als Huizen begon de competitie met een nederlaag. De Damus gingen op eigen veld onderuit tegen Hurley (1-2) en Huizen verloor van Amsterdam (4-1). Bloemendaal heeft meer hoofdklasse-ervaring, maar raakte ook veel speelsters kwijt. Dat zou een voordeel kunnen zijn voor Huizen, dat nauwelijks wisselingen kende.

Hurley-SCHC

SCHC zorgde vorige week voor de verrassing op de eerste speeldag. En niet in positieve zin. De Bilthovense formatie maakte een valse start. In eigen huis verloor SCHC, dat afgelopen seizoen slechts twee nederlagen incasseerde, met 3-1 van hdm. Tegenstander Hurley pakte wel de drie punten na de 2-1 zege op Bloemendaal. Of dit weekend opnieuw de volle winst wordt gepakt, is nog maar de vraag. Hurley verloor afgelopen seizoen beide ontmoetingen en wist daarin ook geen enkel doelpunt te scoren. Bovendien zal SCHC niet voor de tweede keer op rij met lege handen willen staan.

hdm-Kampong

Hdm hoopt het goede gevoel van vorige week, na de winst op SCHC, te kunnen doortrekken naar het duel met Kampong. De Utrechters verloren met 1-0 van regerend landskampioen Den Bosch. De Bossche formatie had met ruimere cijfers kunnen winnen, maar kon ook blij zijn dat Kampong verzuimde de ploeg pijn te doen en minimaal een punt te pakken. Zowel hdm en Kampong zullen dit seizoen meedoen in de bovenste regionen van de middenmoot en met een schuin kijkend naar een play-offplek. De ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd.

Den Bosch-Groningen

Den Bosch hoopt de ongeslagen status tijdens de reguliere competitie te kunnen voorzetten. Inmiddels staat de ploeg al op 33 duels zonder nederlaag. Op papier moet Groningen komende zondag een niet al te groot obstakel kunnen vormen. De formatie, die vorig seizoen uitgroeide tot een positieve verrassing, boog in het eerste competitieduel het hoofd voor Oranje-Rood, dat met 1-0 won. Met dezelfde cijfers was Den Bosch te sterk voor Kampong en won zodoende voor het eerst sinds twee seizoenen weer eens een duel op de openingsdag van de Hoofdklasse.

Oranje-Rood-Nijmegen

Oranje-Rood zal willen voortborduren op de 1-0 overwinning vorige week in de lastige uitwedstrijd in Groningen. Als de Eindhovense ploeg net als vorig seizoen de play-offs wil bereiken dan moet er zeker worden gewonnen van Nijmegen. De promovendus heeft een lastig programma. Afgelopen weekend werd met 3-2 verloren van Laren.

Reageer

Contact Us