Preview HK (D): Lastige dobber Huizen en Nijmegen bij competitiestart - Hoofdklasse Hockey Nederland

Preview HK (D): Lastige dobber Huizen en Nijmegen bij competitiestart

De promovendi Huizen en Nijmegen hebben geen gemakkelijke opening van het seizoen. Huizen treft op de eerste speeldag van de Hoofdklasse in het Wagener Stadion vice-kampioen Amsterdam en Nijmegen ontvangt in eigen huis Laren. Landskampioen Den Bosch reist af naar Utrecht voor een duel met Kampong.

Groningen-Oranje Rood

Groningen en Oranje Rood waren de positieve verrassingen van het afgelopen seizoen. Groningen, dat was gepromoveerd, handhaafde zich zonder het spelen van play-outs. Oranje Rood kwalificeerde zich voor het eerst in de historie voor de play-offs. Daarin was in de halve finales de latere kampioen Den Bosch een maatje te groot. Groningen pakte vorig seizoen de meeste punten in eigen huis, waaronder een 4-2 zege op Oranje Rood. In Eindhoven dolf de Groningse ploeg met 6-1 het onderspit.

Kampong-Den Bosch

Landskampioen Den Bosch is ook dit seizoen weer de grote titelfavoriet. Afgelopen seizoen verloor de ploeg geen enkele competitiewedstrijd en ook in de play-offs bleef de Bossche formatie ongeslagen. Dit jaar zal Den Bosch het wel moeten stellen zonder boegbeeld en topscorer Maartje Paumen. Kampong hield een bittere smaak over aan vorig seizoen. De ploeg was in de race voor een plek in de play-offs, maar door vier nederlagen op rij in het slot van de competitie eindigde Kampong uiteindelijk als zesde. Den Bosch wist vorig seizoen beide ontmoetingen in winst om te zetten.

SCHC-hdm

SCHC hoopt de lijn van afgelopen seizoen door te kunnen zetten. In de competitie werden slechts twee nederlagen geleden. In eigen huis was de ploeg ijzersterk: elf zeges. Alleen van Den Bosch werd verloren. Het leverde geen hoofdprijs op. De halve finales bleken in de play-offs opnieuw de eindhalte voor SCHC. Hdm wil dit seizoen in uitwedstrijden beter voor de dag te komen dan vorig jaar. Toen alleen werd gewonnen van MOP en Pinoké.

Bloemendaal-Hurley

Bloemendaal zal zich een betere start van de competitie wensen. Vorig seizoen gingen de eerste negen duels verloren. Met slechts twee punten werd de eerste competitiehelft afgesloten. Na de winterstop ging het beter, maar de ploeg van coach Teun de Nooijer moest zich via de play-outs handhaven in de Hoofdklasse. Hurley sloot het seizoen af op een achtste plaats, maar wist in de tweede competitiehelft maar één wedstrijd te winnen. Hurley won afgelopen seizoen in Bloemendaal, maar verloor in eigen huis van de Damus.

Amsterdam-Huizen

Huizen debuteert in de Hoofdklasse tegen de 19-voudig kampioen Amsterdam, een record. De Amsterdamse ploeg verloor vorig seizoen op de openingsdag van de competitie in Eindhoven met 1-0 van Oranje Rood. Deze ploeg bezorgde Amsterdam ook de enige thuisnederlaag van het seizoen. Voor Huizen een flink dobber, dat hoopt dat strafcornerspecialiste Gitte Michels in stelling kan worden gebracht.

Nijmegen-Laren

Na een afwezigheid van drie seizoenen keerde Nijmegen afgelopen zomer weer terug in de Hoofdklasse. De promovendus kan gelijk aan de bak met het bezoek van Laren. De ploeg uit ’t Gooi wil zich revancheren voor afgelopen seizoen. Laren miste de play-offs mede vanwege twee remises in de laatste twee competitieduels. Het betekende een afscheid zonder nationale hoofdprijs voor Naomi van As. Het kostte ook coach Donald Drost zijn positie. Hij is inmiddels opgevolgd door Robert Jan Cox, die zes nieuwe speelsters in zijn selectie mocht begroeten.

Reageer