Round-up HK (D): Nijmegen pakt eerste overwinning

De dames van Nijmegen hebben hun eerste overwinning gepakt. De promovendus won de uitwedstrijd bij Groningen met 3-0. Koploper Den Bosch boekte de zevende zege op rij door in eigen huis Laren met 2-1 te verslaan. Amsterdam blijft in het spoor van de Bossche formatie na de 4-0 overwinning in Utrecht op Kampong.

Den Bosch-Laren 2-1

Regerend landskampioen Den Bosch blijft maar winnen. Laren kwam al na zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Macey de Ruiter, maar niet veel later maakte Frédérique Matla alweer gelijk. Kort voor rust zette Imme van der Hoek Den Bosch op voorsprong. Die voorsprong hield de koploper vast ondanks enkele benauwde momenten in de slotfase, maar keepster Josine Koning liet zich niet verrassen.

Groningen-Nijmegen 0-3

Met de eerste overwinning van het seizoen neemt Nijmegen afstand met concurrenten Huizen en Groningen. Het verschil is opgelopen naar drie punten. Michelle Simons zette de promovendus al na zeven minuten op voorsprong. Nog voor rust verdubbelde Klaartje Mientjes de score om vervolgens in het derde kwart de eindstand op het bord te zetten. Met vier punten bedraagt de achterstand van Nijmegen op nummer acht Bloemendaal twee punten. Groningen blijft hekkensluiter.

Kampong-Amsterdam 0-4

Amsterdam blijft in het spoor van Den Bosch en boekte ook haar zevende overwinning op rij. De Amsterdammers hadden weinig moeite met Kampong. De helft van de productie stond bij rust op het bord dankzij twee treffers van Eva de Goede. In de slotfase tilde Charlotte Vega de stand naar 0-3 waarna Noor de Baat vlak voor het eindsignaal de eindstand bepaalde op 0-4. Door de nederlaag staat Kampong op een negende plaats.

SCHC-Bloemendaal 3-1

SCHC schudde Bloemendaal pas na rust van zich af. De Dames namen in de negende minuut brutaal de leiding via een benutte strafcorner van Fee Schreuder. Ginella Zerbo maakte uit een corner nog voor rust gelijk. Daarna pakte SCHC het initiatief. Roos Drost zette de Bilthovense formatie op voorsprong waarna Zerbo uit een strafbal haar tweede treffer van de middag maakte.

Hurley-Oranje-Rood 1-1

Oranje-Rood voorkwam in de voorlaatste minuut de derde nederlaag van het seizoen. In het Amsterdamse Bos nam Hurley al na twee minuten de leiding door een doelpunt van Lise Donkersloot uit een strafcorner. Deze stand bleef lange tijd op het bord staan. In de slotfase haalde coach Toon Siepman van Oranje-Rood keepster Larissa Meijer naar de kant voor een extra veldspeelster. Het offensief leverde een corner op, die werd benut door Yibbi Jansen.

hdm-Huizen 3-1

Na drie nederlagen wist hdm eindelijk weer met een overwinning van het veld te stappen. Het ging lange tijd gelijk op en bij rust stond het nog 0-0. Vijf minuten na de pauze opende Nina van der Marel de score, die twee minuten later werd verdubbeld door Demi Lefranc. Pien van Nes gooide met haar achtste treffer van het seizoen het duel in het slot. Eva den Hertog maakte in de slotfase de eretreffer voor de promovendus.

Reageer

Contact Us